Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf Recensie

Op deze pagina kun je de Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf recensie en waardering vinden. Ook is er uitgebreide informatie over dit jeugdboek te vinden.

Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf Recensie

Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf Recensie

Serafina en de Kronkelstaf volgt Serafina en de Zwarte Mantel op. Beatty neemt je mee naar het Engeland rond 1900. Naar Huize Biltmore waar Serafina al haar hele leven verscholen in het souterrain heeft gewoond. Vanwege haar opvallende verschijning, durfde haar vader haar niet bloot te stellen aan mogelijke pesterijen. Maar sinds kort heeft Serafina een echte vriend: Braeden, grote dierenvriend en neefje van de heer des huizes. Maar het is ook een tijd waarin zwarte krachten de kop opsteken…

Waar hoor je thuis Serafina?

Nu Serafina weet dat haar moeder half bergleeuw, half mens is, begrijpt ze veel beter waarom ze zo verschilt van de mensen in Huize Biltmore. Ze wil niets liever dan ook in een bergleeuw kunnen veranderen. Het lukt haar echter niet. Als het kwaad weer verschijnt in en rond Biltmore, vraagt haar moeder om niet meer naar het bos te komen. Serafina voelt zich verscheurt tussen haar familie in het huis waar ze is opgegroeid, en haar moeder en de welpjes in het hol in het bos. Het lijkt wel of ze nergens thuis hoort. Als ze het moet opnemen tegen de man met de kronkelstaf, komt ze er achter wat haar thuis is.

Serafina en de Kronkelstaf is een magisch sprookje over je hart volgen en jezelf vinden

Het eerste deel van Serafina heb ik ademloos uitgelezen. Deel twee moest ik heel even inkomen, maar toen liet ook die me niet meer los. Beatty combineert oude, Engelse gewoonten met magie en fantasy. Dat doet hij op zo’n manier dat het volledig geloofwaardig is. Serafina is een bijzonder meisje, stoer en dapper. Maar ze worstelt ook met waar ze thuis hoort. Braeden is een echte vriend. Mooi aan hem is zijn oordeelloosheid. Dat kan heel zoetsappig worden, met zulke personages. Maar het duister wordt er zo goed in gevlochten, dat het een wederom een magisch sprookje wordt.

★★★★ Waardering Serafina en de Kronkelstaf

Na het lezen van dit boek zou je willen dat je net als Serafina was! Een sprookje waarin je als lezer mee wordt genomen. De tijd waarin het speelt, de Engelse omgeving dragen enorm bij aan de prachtige sfeer die Beatty creëert. De nieuwe personages maken het verhaal extra spannend. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie: Jolien Dalenberg

Robert Beatty Serafina en de kronkelstaf RecensieRobert Beatty – Serafina en de kronkelstaf

 • Titel: Serafina en de kronkelstaf
 • Schrijver: Robert Beatty (Verenigde Staten)
 • Soort boek: avonturenboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Origineel: Serafina and the Twisted Staff (2017)
 • Nederlandse vertaling: Mireille Vroege
 • Uitgever: Lannoo
 • Verschenen: 4 oktober 2017
 • Omvang: 392 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Prijs: € 16,99
 • Flaptekst boek: Serafina is half kat, half meisje. Maar steeds vaker voelt ze zich gevangen tussen twee werelden. Waar is ze echt thuis, in het landhuis of in het woud?Op een nacht ziet Serafina een angstaanjagend rijtuig, getrokken door vier hengsten. Serafina schrikt: het bankje van de koetsier is leeg!Een akelige man met zilverachtige ogen stapt uit. Hij wordt gevolgd door vijf bloeddorstige wolfshonden. Wat is hij van plan?Een vreemde kracht neemt bezit van het landgoed en het woud. Kan Serafina het kwaad verslaan? Serafina en de kronkelstaf is het avontuurlijke nieuwe deel in een razend spannende reeks.
 • …Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie