Robert Vuijsje – Maak de wereld beter

Robert Vuijsje Maak de wereld beter, het verhaal van mijn moeder. Op 9 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap dit nieuwe boek. Ook kun je hier uitgebreide informatie over de inhoud lesen. Bovendien is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Maak de wereld beter, geschreven door Robert Vuijsje.

Robert Vuijsje Maak de wereld beter

Robert Vuijsje is geboren op 12 oktober 1970 in Amsterdam. Hij is van joodse afkomst. Zijn vader is journalist Bert Vuijsje en zijn moeder Sheila Gogol die in Amerika is geboren. De middelbare school volgde hij op het  Barlaeus Gymnasium. Daarna studeerde Sociologie en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1997 is hij werkzaam als journalist.

Als schrijver debuteerde Robert Vuijsje in 2008 met de roman Alleen maar nette mensen, die een succesvolle bestseller werd en waarmee hij de Gouden Uil won. Zijn tweede roman Beste vriend verscheen in 2012. De roman Salomons oordeel dat het vervolg is op zijn debuut in 2019 is door onze redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend). In 2020 werd zijn boek Waar kom je echt vandaan? een boek met interviews over de Nederlandse identiteit. Zijn nieuwe roman waarover hier uitgebreide informatie te lezen is, verschijnt op 9 november 2023.

Robert Vuijsje Maak de wereld beter

Maak de wereld beter

Het verhaal van mijn moeder

  • Auteur: Robert Vuijsje (Nederland)
  • Soort boek: biografisch verhaal
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 9 november 2023
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Robert Vuijsje over zijn moeder

Sheila Gogol, de moeder van schrijver Robert Vuijsje, overleed in oktober 2022, na een leven dat het best te vergelijken was met dat van Forrest Gump. Bijna per ongeluk was ze aanwezig tijdens historische momenten als de Mars naar Washington waar Martin Luther King zijn ‘I have a dream’-toespraak hield, ontmoette ze figuren als Malcolm X en Marilyn Monroe, en werkte in het Anne Frank Huis met Otto Frank, de vader van Anne. Toch was deze niet-alledaagse levensloop, die haar dwars door de roerige jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw voerde, niet het belangrijkste waar ze tijdens haar laatste weken met haar zoon over sprak. Dat waren vooral de dingen die ze tijdens dat opmerkelijke leven had geleerd: tikkun olam, zoals ze in het Hebreeuws zeggen, maak vrede, geen oorlog. Voed je kinderen zo op dat ze de wereld beter achterlaten. Zelf had ze altijd de daad bij het woord gevoegd. Maak de wereld beter is een ontroerende ode van een zoon aan zijn moeder, en aan een manier van leven.

Bijpassende boeken