Roel van Duijn – Schoonvader van Poetins geheim agent

Roel van Duijn Schoonvader van Poetins geheim agent. Op 20 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers dit dagboek van tien jaar Russische oorlog, geschreven door Roel van Duijn. Informatie over het boek en de inhoud ervan kun je hier lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Schoonvader van Poetins geheim agent, geschreven door Roel van Duijn.

Roel van Duijn Schoonvader van Poetins geheim agent

Roel van Duijn is op 20 januari 1943 geboren in Den Haag. Hij is vooral bekend geworden als een van de oprichters van de anarchistische protestbeweging Provo en van de Kabouterbeweging uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Beide bewegingen richtten zich op de problemen rond consumentisme, woningnood en aantasting van natuur en milieu.

Nadat Roel van Duijn in 1973 lid werd van de PPR, werd hij in 1974 wethouder namens deze partij in de gemeenteraad van Amsterdam waar hij opzien baarde om te kiezen voor een dienstfiets in plaats van een dienstauto. In januari 1976 trad hij gedwongen af voor een zaak waarin hij achteraf gelijk kreeg. In de decennia erna bleef Van Duijn politiek actief en hield hij zich ook bezig met activisme op allerlei gebieden, om op 29 november 2008 definitief afscheid te nemen van de politiek.

Al vanaf de jaren zestig publiceert Roel van Duijn met regelmaat allerhanden boeken, van activistische pamfletten in de beginperiode tot meer autobiografische boeken in de laatste jaren. Zijn laatste boeken zijn Het echte complot, de waarheid achter wanen uit 2021 en Schoonvader van Poetins geheim agent het dagboek waarover hier uitgebreide informatie te lezen is. Eerder dit jaar verscheen ook de biografie Roel van Duijn: Een ziener in Nederland geschreven door Marc Wilde meersch.

Roel van Duijn Schoonvader van Poetins geheim agent.

Schoonvader van Poetins geheim agent

Dagboek van tien jaar Russische oorlog

  • Auteur: Roel van Duijn (Nederland)
  • Soort boek: dagboek, memoir
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 20 februari 2024
  • Omvang: 324 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Roel van Duijn

Roel van Duijn dacht een mooi internationaal huwelijk te krijgen, toen hij in vrediger tijden trouwde met een Russische vrouw. Toen de MH17 neerstortte en de groene mannetjes verschenen op de Krim kwamen de idealen in het gedrang. Haar kinderen stonden achter Poetin en de confrontatie verscherpte zich toen haar dochter wilde trouwen met een agent van de Russische geheime dienst FSB.

Tien jaar lang schreef Roel van Duijn in zijn dagboek om de historische en politieke oorsprong te vinden van deze barbaarse oorlog en wat de beste kans is om de dans op de vulkaan te overleven. Lang was hij een overtuigd pacifist, maar oog in oog met de fascistische dictatuur en agressie van het Kremlin ontwikkelt hij zich van Provo tot Navo.

Bijpassende boeken en informatie