Ron Fresen Wilma Borgman – Het raadsel Rutte

Ron Fresen Wilma Borgman Het raadsel Rutte. Op 14 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Balans het boek over Mark Rutte van Ron Fresen en Wilma Borgman. Hier lees je informatie over de uitgave en inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Hat raadsel Rutte, geschreven door Ron Fresen en Wilma Borgman.

Ron Fresen Wilma Borgman Het raadsel Rutte recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek Het raadsel Rutte, geschreven door Ron Fresen en Wilma Borgman, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Ron Fresen is op 22 oktober 1958 geboren in Den Haag. Hij was in 1987 een van de initiatiefnemers bij de oprichting van het regionale radiostation Radio West in Den Haag waar hij werkte tot 1995. Daarna werkte hij als parlementaire redactie van Veronica Nieuwsradio om daarna over te stappen naar TV West. Vanaf 2004 werkte hij als parlementair verslaggever bij de NOS wat hij bleef doen tot 1 mei 2022 toen stopte omdat er een ongeneeslijke vorm van prostaatkanker bij hem was geconstateerd.

In 2021 verscheen van hem het boek Acht jaar achtuur over zijn tijd als parlementair verslaggever dat door de redactie is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Ook Wilma Borgman is parlementair verslaggever. Ze is opgegroeid in Twente. Omdat haar vader in het gemeentehuis werkte van het Twentse dorp waar ze is opgegroeid, maakte ze al vroeg kennis met de politiek. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek. Via haar studie kwam ze aan een stageplek bij het tv-programma Den Haag Vandaag. Na een aantal omzwervingen wekt ze inmiddels fulltime in politiek Den Haag.

Ron Fresen Wilma Borgman Het raadsel Rutte

Het raadsel Rutte

  • Auteurs: Ron Fresen, Wilma Borgman (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, politiek boek
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschijnt: 14 mei2024
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Mark Rutte van Ron Fresen en Wilma Borgman

Ergens in 2024 komt er een einde aan het meer dan dertien jaar durende premierschap van Mark Rutte en daarmee aan een heel tijdperk in de Nederlandse politiek. Al die tijd kwam hij geregeld met de fiets naar zijn werk, haalde heel gewoon een koffietje voor onderweg en laveerde het land en passant glimlachend en opgewekt door crisis na crisis.

Mark Rutte lijkt een open boek. Voor de camera gebruikt hij zijn goede humeur als een effectief pantser. Maar achter de schermen is hij anders. Wie is dit politieke dier echt? Wanneer toont hij zijn emoties? Hoe is hij als onderhandelaar tijdens spannende gesprekken over politiek explosieve onderwerpen? Hoe maken mensen hem mee tijdens een internationale crisis? Wat gebeurt er als zijn vrienden in het nauw komen?

De ervaren politiek journalisten Ron Fresen en Wilma Borgman hebben Rutte honderden keren gesproken, waargenomen en geanalyseerd. Daarnaast hebben ze betrokkenen gesproken die hem als geen ander jarenlang van heel dichtbij in alle hoedanigheden hebben ervaren: vicepremiers uit alle kabinetten, ministers, belangrijke partijgenoten en vrienden die hem jarenlang achter de schermen van heel dichtbij meemaakten. Het resultaat is het belangwekkende Het raadsel Rutte, dat een geheel nieuwe blik werpt op de binnenkant van de langstzittende premier van Nederland.

Bijpassende boeken