Sanneke van Hassel – Milde klachten

Sanneke van Hassel Milde klachten. Op 18 april 2024 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij het nieuwe boek met verhalen van de Nederlandse schrijfster Sanneke van Hassel. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Sanneke van Hassel Milde klachten recensie

Ook is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Milde klachten, de nieuwe bundel met coronaverhalen, geschreven door Sanneke van Hassel, nadat deze gepubliceerd zijn.

Sanneke van Hassel boeken en informatie

Sanneke van Hassel is in 1971 geboren in Rotterdam. Ze studeerde Cultuurgeschiedenis en Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ze schrijft vooral verhalen maar heeft inmiddels ook twee romans op haar naam staan.

Het debuut van Sanneke van Hassel, de verhalenbundel IJsregen, verscheen in 2005. Sindsdien schreef ze nog zes andere verhalenbundels. Haar eerste roman Nest verscheen in 2010, gevolgd in 2017 door haar tweede roman Stille grond in 2017. Haar nieuwste boek met verhalen over de coronatijd waarover je hier alles leest verschijnt in april 2024 bij uitgeverij De Bezige Bij.

Sanneke van Hassel Milde klachten

Milde klachten

  • Auteur: Sanneke van Hassel (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 18 april 2024
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Sanneke van Hassel

Een gezin dat tijdens de lockdown een rampzalige 1 april viert, een schoonmaakster die in een leeg kantoor een vrouw treft die het thuis niet meer uithoudt en een huisarts die online wordt bedreigd. Zomaar een greep uit wat de personages uit Milde klachten meemaken tijdens de langslepende coronacrisis. Na de alom geprezen verhalenbundel Nederzettingen brengt Sanneke van Hassel negen korte verhalen die laten zien hoe een pandemie ons niet alleen bijeenbracht, maar ons vaak ook op tragische en soms absurdistische wijze uit elkaar dreef.

Milde klachten is een ingenieus weefsel van verrassende verhalen uit een tijd van geen handen schudden, spatschermen en blauwe luchten, van lief zijn voor elkaar, niet samen mogen komen en beperkende maatregelen. In herkenbare, indringende beelden schetst Van Hassel ons recente verleden en laat zien wat we delen, wat ons tot mens maakt.

Bijpassende boeken