Anaïs Van Ertvelde – Handicap

Op 19 januari 2024 verschijnt bij Uitgeverij De bezige Bij het nieuwe boek van Anaïs Van Ertvelde Handicap. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, over de auteur en over de uitgave.

Anaïs Van Ertvelde Handicap recensie

Er is ook aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Handicap, een bevrijding, het nieuwe boek van de Vlaamse schrijfster Anaïs Van Ertvelde, zodra deze in de media verschijnen.

Anaïs Van Ertvelde boeken en informatie

Anaïs Van Ertvelde is geboren op 1 februari 1988 in Antwerpen. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Gent. Aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent geeft ze les en is bovendien verbonden Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van lichaam, handicap en seksualiteit. Ze is actief als schrijfster, columnist en spreker.

In 2017 publiceerde uitgeverij De Bezige Bij al eerder een boek van Anaïs Van Ertvelde, Vuile lakens – Een hedendaagse visie op seksualiteitgevolgd door de korte bundel met essays Zorgangst – Zes oefeningen in hulpeloosheid die bij Academia Pers verscheen. Haar nieuwste boek Handicap, Een bevrijding waarover je hier alles kunt lezen verschijnt op 19 januari 2024.

Anais Van Ertvelde Handicap

Handicap

Een bevrijding

  • Auteur: Anaïs Van Ertvelde (België)
  • Soort boek: literaire non-fictie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 19 januari 2024
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99/ € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Anaïs Van Ertvelde

Anaïs Van Ertvelde werd geboren met een korte rechteronderarm. Voor haar een vanzelfsprekend gegeven, dacht ze. Vooral andere mensen leken er vragen bij te hebben. Tot ze ontdekte dat er veel meer achter die handicap schuilgaat. Niet alleen persoonlijk maar ook maatschappelijk.

Van Ertvelde onderzoekt ‘handicap’ als een politieke conditie. Ze fileert wat de wereld ons over handicap vertelt en maakt duidelijk wat handicap ons over de wereld kan vertellen. Hoe handicap onze blik op kunst, seks, werk, intimiteit, burn-out, burgerschap, verzet en op wie we zelf zijn beïnvloedt – al hebben we dat zelden door.

Handicap is ook het verslag van een intieme en soms heftige zoektocht: hoe kan je thuishoren in een wereld waartoe je niet vanzelfsprekend behoort? Hoe ontwar je de manieren waarop lichaam, beperking en verlangen verknoopt zijn? Waarom voelt het zo gevaarlijk om je met een handicap te identificeren en ligt in dat gevaar misschien vrijheid verborgen?

Bijpassende boeken