Saskia Goldschmidt – Kukuruznik

Saskia Goldschmidt Kukuruznik recensie en informatie over de inhoud van de familieroman. Op 8 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Saskia Goldschmidt.

Saskia Goldschmidt Kukuruznik recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Kukuruznik. Het boek is geschreven door Saskia Goldschmidt. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Saskia Goldschmidt.

Saskia Goldschmidt Kukuruznik recensie

Kukuruznik

  • Schrijfster: Saskia Goldschmidt (Nederland)
  • Soort boek: familieroman
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 8 juni 2023
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Saskia Goldschmidt

Goldschmidt verweeft een aangrijpend familieverhaal met de geschiedenis van moedige vrouwelijke pioniers in de vliegkunst

Als de vader van Noa sterft, blijkt hij haar een kist met documenten na te hebben gelaten. Verhalen over vliegeniersters van over de hele wereld, die in de begintijd van de luchtvaart in wankele vliegtuigjes stapten om records te breken. De levensgeschiedenis van Rosy Rose, de eerste zwarte vliegenierster uit Amerika. Verhalen over Kukuruzniks, Sovjetvliegtuigjes, waarin dappere jonge vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog leerden vliegen in het donker. En een serie brieven van een jonge moeder aan haar verongelukte echtgenoot.

Op het eerste gezicht hebben de papieren niets met Noa of haar vader te maken. Maar wat weet Noa eigenlijk over haar ouders, die altijd zwegen over de zaken die er echt toe deden? In deze zorgvuldig gecomponeerde roman wordt de puzzel gelegd. Ook wordt verteld hoe Noa, die van haar ouders leerde om niemand dichtbij te laten komen, erin slaagt om de deur naar de rest van de wereld op een kier te zetten.

Kukuruznik gaat over hoe je steeds meer ziet als je in het donker leert kijken. Een epische en ontroerende roman over moed, veerkracht en het verlangen boven jezelf uit te stijgen.

Bijpassende boeken en informatie