Slobodan Snajder – De reparatie van de wereld

Slobodan Snajder De reparatie van de wereld recensie en informatie over de inhoud van deze roman uit Kroatië. Op 10 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek de Nederlandse vertaling van Doba mjedi, de roman van de Kroatische schrijver Slobodan Snajder.

Slobodan Snajder De reparatie van de wereld recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De reparatie van de wereld. Het boek is geschreven door Slobodan Snajder. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman van de Kroatische schrijver Slobodan Snajder.

Slobodan Snajder De reparatie van de wereld

De reparatie van de wereld

  • Schrijver: Slobodan Snajder (Kroatië)
  • Soort boek: Kroatische roman
  • Origineel: Doba mjedi (2015)
  • Nederlandse vertaling: Raiul Schuyt
  • Uitgever: Wereldbibliotheek
  • Verschijnt: 10 november 2020
  • Omvang: 480 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de roman van Slobodan Snajder

Vera en Kempf hadden elkaar gedood als ze elkaar in de Tweede Wereldoorlog waren tegengekomen. Want Kempf is een Kroaat met Duitse wortels, die bij de SS vocht voordat hij deserteerde. En Vera is een Kroatische communiste, die als partizaan de nazi’s bestreed waar ze kon. Ze ontmoeten elkaar pas na de oorlog, worden verliefd en zetten een zoon op de wereld, de verteller van de roman. Maar hoeveel ze ook van elkaar houden, het besef dat ze ooit vochten in twee kampen die elkaar op leven en dood bestreden, wordt steeds moeilijker te dragen.

De reparatie van de wereld is een grote historische roman en een tragische liefdessaga. Hij beschrijft het lot van een vrouw en een man die voor elkaar bestemd leken te zijn. Maar op de na-oorlogse puinhopen van Midden-Europa ontkomt niemand aan de last van het verleden.

Bijpassende boeken en informatie