H. Marsman – Ik die bij de sterren sliep

H. Marsman Ik die bij de sterren sliep verzamelde gedichten recensie en informatie over de inhoud van deze gedichtenbundel. Op 19 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot het boek met alle gedichten van de Nederlandse dichter H. Marsman.

H. Marsman Ik die bij de sterren sliep recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Ik die bij de sterren sliep, verzamelde gedichten. Het boek is geschreven door H. Marsman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het boek met alle gedichten van de Nederlandse dichter H. Marsman.

H. Marsman Ik die bij de sterren sliep Verzamelde gedichten

Ik die bij de sterren sliep

Verzamelde verzen

  • Schrijver: H. Marsman (Nederland)
  • Soort boek: gedichten
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 19 november 2020
  • Omvang: 640 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Flaptekst boek met de verzamelde gedichten van H. Marsman

In 1938 publiceerde Marsman zijn ‘Verzamelde gedichten’, waarin hij slechts een beperkt aantal van zijn gedichten opnam en waarin hij de structuur van de oorspronkelijke bundels geheel losliet. Bovendien bepaalde hij dat alleen deze uitgave na zijn dood herdrukt mocht worden. Daardoor vormde een bloemlezing, die een zeer onvolledig en vertekend beeld geeft van Marsmans dichterschap, na zijn vroege dood in juni 1940 de basis van alle latere herdrukken van de ‘Verzamelde gedichten’. Nu verschijnt voor het eerst een uitgave waarin alle gebundelde, verspreid gepubliceerde en nagelaten gedichten van Marsman zijn opgenomen en waarin de bundels in hun oorspronkelijke vorm zijn hersteld.

‘Ik die bij sterren sliep’ bevat tientallen gedichten die nooit eerder zijn gepubliceerd. In aantekeningen bij de gedichten zijn de datering, de (voor)publicaties en citaten van Marsman uit brieven of andere documenten vermeld. Verder zijn van elk gedicht de belangrijkste varianten uit eerdere en latere versies opgenomen. Deze volledige uitgave – bezorgd en toegelicht door H.T.M. van Vliet – biedt een nieuwe en verrassende kennismaking met de poëzie van Marsman.

Bijpassende boeken en informatie