Susan Smit – Alles wat beweegt

Susan Smit Alles wat beweegt. Op 5 maart 2024 verschijnt de nieuwe roman van Susan Smit over danseres Isadora Duncan. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Alles wat beweegt, de nieuwe roman van Susan Smit.

Susan Smit Alles wat beweegt recensie en informatie

Susan Smit is op 24 februari 1974 geboren in de stad Leiden. Ze groeide op in Noordwijk, de badplaats waar haar vader een strandtent uitbaatte. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1997 liep ze stage bij het links-radicale actieblad Ravage. Nadat ze een artikel over moderne heksen schreef, ging ze zich steeds verder verdiepen in dit onderwerp en leerde over effect van kruiden en begon rituelen uit te oefenen. Het eerste boek dat ze schreef, Heks uit 2001, ging over dit onderwerp.

Na haar debuut verschenen inmiddels nog zo’n vijfentwintig romans en non-fictieboeken. Ze heeft een voorliefde de historische roman. De laatste uitgaven zijn de roman Tropenbruid uit 2020, door onze redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend), De heks van Limbrigt, een historische roman uit 2021, gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend) en het nieuwe boek over heksen van Susan Smit, De wijsheid van de heks, uit 2022. Over haar nieuwe roman over Isadora Duncan in Noordwijk, Alles wat beweegt, die begin maart 2024 gaat verschijnen, kun je hier uitgebreide informatie lezen.

Susan Smit Alles wat beweegt

Alles wat beweegt

  • Auteur: Susan Smit (Nederland)
  • Soort boek: historische roman
  • Uitgever: Lebowski
  • Verschijnt: 5 maart 204
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 23,99 / € 12,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Susan Smit

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, verschuilt ze zich in 1906 enkele maanden in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hier in Nederland wil ze, hopelijk ongezien door de paparazzi, haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet ze alles op het spel.

Dat doet Isadora welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Isadora Duncan trotseert aan onze kust conservatieve krachten die op haar inwerken om de grootste omwenteling van haar leven aan te kunnen.

Bijpassende boeken en informatie