Ton Eggenhuizen – De knobbelzwaan

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan recensie en informatie deel 22 in de Atlas Contact vogelserie. Op 17 september 2021 verschijnt deel 22 in de vogelserie van Atlas Contact over de knobbelzwaan, geschreven door Ton Eggenhuizen.

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De knobbelzwaan. Het vogelboek is geschreven door Ton Eggenhuizen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe vogelboek over de knobbelzwaan, geschreven door Ton Eggenhuizen.

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan Recensie

De knobbelzwaan

Atlas Contact vogelserie deel 22

  • Schrijver: Ton Eggenhuizen (Nederland)
  • Soort boek: vogelboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 september 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek

  • De knobbelzwaan is de imposantste vogel die meeste van ons kennen en zelfs weten te herkennen. In menig vijver of sloot in de bewoonde wereld kun je een paartje knobbelzwanen zien broeden en later hun kroost grootbrengen. Doordat de knobbelzwaan zo gemakkelijk waar te nemen is, besteden veel vogelaars, zeker soortenjagers er maar weinig aandacht aan. Volkomen onterecht zo bewijst Ton Eggenhuizen in dit nieuwe deel van de onvolprezen vogelserie van Atlas Contact. Op aansprekende wijze vertelt de schrijver enthousiast over de bijzondere eigenschappen van de imposante watervogel. Hij laat zien dat het een verre van gewone vogel met gedrag dat we zelf gemakkelijk kunnen aanschouwen en waarnemen. Na het lezen van de monografie van deze bijzondere stadsvogel, kun je er niet meer zomaar voorbijgaan aan de knobbelzwaan. Het is een geslaagd en zeer informatieve monografie van een imposante en bijzondere vogel die alle aandacht verdient, zeker nu ook veel knobbelzwanen ten onder dreigen te gaan aan de vogelgriep. (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek over de knobbelzwaan

De knobbelzwaan is geen vogel waar de fanatieke vogelaar opgewonden van raakt. Veel vogelaars vinden het maar een suf parkbeest. Zelfs Linnaeus meende dat de knobbelzwaan niks anders was dan de tamme tegenhanger van de wilde zwaan. Anders dan de soortenjager genieten de meeste gewone vogelliefhebbers doorgaans wél van de knobbelzwaan en dichten het dier zelfs allerlei mooie eigenschappen toe. Zo staat de knobbelzwaan symbool voor trouw en liefde.

De Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen is ook een liefhebber, maar dan een professionele. In zijn monografie laat Eggenhuizen zien dat knobbelzwanen juist in de stedelijke omgeving goed in staat zijn hun natuurlijke gedrag te vertonen; de vogels handhaven zich prima in de menselijke omgeving, storen zich weinig aan ons. De knobbelzwaan is niet alleen een rijke monografie over een van onze sierlijkste vogels, het is ook een hartstochtelijk pleidooi voor het waarderen van de stadsnatuur.

Bijpassende boeken en informatie