Ton Eggenhuizen – De knobbelzwaan

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan recensie en informatie deel 22 in de Atlas Contact vogelserie. Op 17 september 2021 verschijnt deel 22 in de vogelserie van Atlas Contact over de knobbelzwaan, geschreven door Ton Eggenhuizen.

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De knobbelzwaan. Het vogelboek is geschreven door Ton Eggenhuizen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe vogelboek over de knobbelzwaan, geschreven door Ton Eggenhuizen.

Ton Eggenhuizen De knobbelzwaan Recensie

De knobbelzwaan

Atlas Contact vogelserie deel 22

  • Schrijver: Ton Eggenhuizen (Nederland)
  • Soort boek: vogelboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 september 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de knobbelzwaan

De knobbelzwaan is geen vogel waar de fanatieke vogelaar opgewonden van raakt. Veel vogelaars vinden het maar een suf parkbeest. Zelfs Linnaeus meende dat de knobbelzwaan niks anders was dan de tamme tegenhanger van de wilde zwaan. Anders dan de soortenjager genieten de meeste gewone vogelliefhebbers doorgaans wél van de knobbelzwaan en dichten het dier zelfs allerlei mooie eigenschappen toe. Zo staat de knobbelzwaan symbool voor trouw en liefde.

De Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen is ook een liefhebber, maar dan een professionele. In zijn monografie laat Eggenhuizen zien dat knobbelzwanen juist in de stedelijke omgeving goed in staat zijn hun natuurlijke gedrag te vertonen; de vogels handhaven zich prima in de menselijke omgeving, storen zich weinig aan ons. De knobbelzwaan is niet alleen een rijke monografie over een van onze sierlijkste vogels, het is ook een hartstochtelijk pleidooi voor het waarderen van de stadsnatuur.

Bijpassende boeken en informatie