Walter van den Broeck – Crossroads

Walter van den Broeck Crossroads recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Vlaamse roman. Op 17 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag de nieuwe roman van de Vlaamse schrijver Walter van den Broeck.

Walter van den Broeck Crossroads recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Crossroads. Het boek is geschreven door Walter van den Broeck. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Vlaamse schrijver Walter van den Broeck.

Op 28 maart 2021 vierde de Vlaamse schrijver Walter van den Broeck zijn tachtigste verjaardag. Een dag of tien ervoor verscheen zijn nieuwe roman Crossroads. Zoals vaker blijft de schrijver dicht bij huis. Crossroads speelt zich af in Olen de plaats waar hij zelf geboren is.

Walter van den Broeck Crossroads Recensie

Ogenschijnlijk lichtvoetig vertelt Van den Broeck het aangrijpende levensverhaal van twee Vlaamse zussen die vrijwel hun gehele leven een plaatselijk café uitbaten. Op anekdotische wijze portretteert hij de kleurrijke dames maakt hij  en passant schildert hij een aantal andere bijzondere dorpsgenoten.

Prachtige ode aan een bijna verdwenen dorpsgemeenschap, een waar feest om te lezen

Zo ontstaat een prachtige collage van een bijna verdwenen dorpsgemeenschap. Crossroads is een geslaagde ode aan  de geboortegrond van de schrijver, subtiel, blij vlagen geestig, invoelend en in rijke bewoordingen zonder over de top te gaan. Een waar feest om te lezen dat gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Crossroads

  • Schrijver: Walter van den Broeck (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  • Verschijnt: 17 maart 2021
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Boek kopen bij:  Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de nieuwe roman van Walter van den Broeck

Toen Jos Boeckx van café In de Kroon in 1940 verongelukte, liet hij een vrouw en drie kinderen van om en bij de tien jaar na. Moeder Irma bleef niet bij de pakken zitten. ‘Van trouwen komt hier niets in huis!’ waarschuwde ze.

Na schooltijd ging Gust uit werken, Jen hielp in het café en Maria mocht voor kleuterleidster studeren. De inkomsten gingen naar Irma. Beide zussen bleven hun hele leven ongetrouwd hoewel de aanbidders stonden aan te schuiven. De hardnekkigste was Jos V.D.P. Die had een vaste stek aan de toog, dicht bij Jen.

Op 1 januari 2001 sloten de zussen de zaak en gingen op de bovenverdieping wonen. Het café werd verkocht noch verhuurd. Ze kwamen niet vaak meer buiten, ontvingen geen bezoek, lieten zich door niemand helpen, wilden geen dokter over de vloer. Ze aten een tosti in de Crossroad of een pizza bij nevenbuur Mavili’s.

Jen lichtte driemaal per dag de brievenbus. Maar toen kreeg de postbode argwaan omdat de brievenbus uitpuilde van het reclamedrukwerk.

Bijpassende boeken en informatie