Willem Vissers – Leven met Louis

Willem Vissers Leven met Louis recensie en informatie over de inhoud van het boek over Louis van Gaal. Op 17 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij Inside het nieuwe boek van voetbaljournalist Willem Vissers over Louis van Gaal.

Willem Vissers Leven met Louis recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Leven met Louis. Het boek is geschreven door Willem Vissers. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de voetbalcoach Louis van Gaal, geschreven door Willem Vissers.

Willem Vissers Leven met Louis Recensie

Leven met Louis

  • Schrijver: Willem Vissers (Nederland)
  • Soort boek: voetbalboek
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 17 oktober 2022
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 9,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Louis van Gaal van Willem Vissers

Geen trainer maakt zoveel gevoelens los als Louis van Gaal. Van Gaal (1951) stelt zich kwetsbaar op en is ook kwetsbaar. Hij gedraagt zich groots, meeslepend soms. De ene keer doet hij irritant, maar hij is ookaardig, lief, gevoelig, sociaal en bewogen. In Van Gaal komen talloze eigenschappen bij elkaar. De een houdt van hem, de ander kan hem niet luchten. Maar hoe je hem ook bekijkt en wat je ook van hem vindt, hij is wel onze Louis van Gaal, die na het WK in Qatar definitief afzwaait als trainer.

We zullen hem hoe dan ook missen met zijn allen, al is het maar omdat hij kleurrijk is als weinig anderen. Wie geeft je een kus op het voorhoofd, tijdens een kampioensreceptie? Wie omhelst je spontaan of grijpt je iets te hard bij de keel, letterlijk, om iets uit te leggen? Wie is zo uitbundig en uitgesproken als Louis van Gaal, zo dol op zichzelf soms, zo consequent en duidelijk? Vrijwel niemand.

Voor Willem Vissers (1964), voetbalverslaggever van de Volkskrant, is hij vermoedelijk de meest beschreven man in ruim dertig jaar voetbaljournalistiek. In ‘Leven met Louis’ neemt Vissers de lezer mee naar zijn ontmoetingen met Van Gaal. Een deel van het boek bestaat uit eerder in de Volkskrant gepubliceerde interviews, reportages en columns die een beeld schetsen over leven en werken. In andere, nieuwe stukken beschrijft hij anekdotes rond die interviews, of bij andere gelegenheden. Zo ontstaat tevens een vrij compleet beeld over Van Gaal en diens loopbaan, want Vissers was op veel plekken waar de trainer was, van Rio de Janeiro tot München, van Jakarta tot Zeist, van Alkmaar tot Barcelona.

Bijpassende boeken en informatie