Gertrud Jetten – Tok Tok gaat op stap

Gertrud Jetten Tok Tok gaat op stap recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe kinderboek voor lezers vanaf 6 jaar. Op 15 maart 2022 verschijnt in de reeks Leren lezen met Kluitman het nieuwe deel van Gertrud Jetten.

Gertrud Jetten Tok Tok gaat op stap recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het kinderboek Tok Tok gaat opstap. Het boek is geschreven door Gertrud Jetten. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe deel in de reeks Leren lezen met Kluitman, geschreven door Gertud Jetten en met tekeningen van Ina Hallemans.

Een eigenzinnige kip die de wijde wereld in wil

Tok Tok is een jonge, eigenzinnige kip. Ze vindt haar leven bij haar moeder en zusje een beetje saai. Ondanks dat ze een fijn hok heeft, met een mooie uitloop van zand. Tok Tok wil de wijde wereld in. Daar komt ze dingen tegen die ze nooit had verwacht. Andere kippen bijvoorbeeld. Maar die hebben het een stuk minder leuk dan Tok Tok…

Geweldig leuk, hoopvol boekje

Wederom een geweldig leuk boekje van Gertrud Jetten. Zij verstaat echt de kunst om met een klein verhaal een groot gevoel op te roepen. Tok Tok is een leuke, stoere kip. Door haar ogen kun je als lezer zien hoe de wereld voor een dier zou kunnen zijn. En dat er verschil zit tussen een kip die in een hok zit en een kip die vrij rond mag lopen. Het wordt nergens vervelend of treurig, maar het geeft hoop.

Tok Tok gaat op stap maakt leren lezen een feest

Tok Tok is een boekje dat je met een fijn gevoel zult lezen of voorlezen. Het is, zoals altijd, grappig (ik bedoel, twee kippen die samen een ei over de weg duwen, hoe verzin je het 😉 ), ontroerend, een beetje spannend en de illustraties van Ina Hallemans roepen exact die gevoelens op. Ze versterken het verhaal enorm, met hun heldere kleuren en duidelijke expressie. Dit soort boekjes maakt dat leren lezen een feest is voor kinderen! Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Gertrud Jetten Tok Tok gaat op stap Recensie

Tok Tok gaat op stap

Leren lezen met Kluitman

 • Schrijfster: Gertrud Jetten (Nederland)
 • Tekeningen: Ina Hallemans
 • Soort boek: kinderboek
 • Leeftijd: 6+ jaar
 • Uitgever: Kluitman
 • Verschijnt: 15 maart 2022
 • Omvang: 30 pagina’s
 • Uitgave: gebonden boek
 • Prijs: € 9,99
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het nieuwe kinderboek voor 6+ jaar van Gertrud Jetten

Tok Tok de kip heeft genoeg van haar hok. Ze ontsnapt en gaat op pad, de wijde wereld in. Daar ontmoet ze andere kippen, maar die zijn niet zo gelukkig. Tok Tok weet wel wat ze kan doen: ze gaat ze helpen ontsnappen!

Gertrud Jetten De liefste pony RecensieGertrud Jetten (Nederland) – De liefste pony, Manege de Zonnehoeve
kinderboek 7+ jaar
Uitgever: Kluitman
Verschijnt: 14 april 2022
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Een vlot verteld, grappig, levendig verhaal waar menig paardenfan in weg kan dromen en nog wat van kan leren ook…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie