Wytske Feddema – Ursula

Wytske Feddema Ursula recensie en informatie over de inhoud van het boek met een literaire portret van haar moeder. Op 18 april 2024 verschijnt bij Meridiaan Uitgevers het boek van Wytske Feddema. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Wytske Feddema Ursula recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Ursula, een ongekend leven, geschreven door Wytske Feddema, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Wytske Feddema Ursula

Ursula

Een ongekend leven

  • Auteur: Wytske Feddema (Nederland)
  • Soort boek: literaire non-fictie, portret
  • Uitgever: Meridiaan Uitgevers
  • Verschijnt: 18 april 2024
  • Omvang: 340 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Wytske Feddema over haar moeder

Ursula wordt in Duitsland geboren aan de vooravond van het bombardement op Rotterdam. Als ze twintig is, vertrekt ze naar haar grote liefde in Amsterdam. Voor Ursula lijken haar Duitse wortels amper te hebben bestaan en hooguit een paar flarden van haar verleden sijpelen door in haar leven in Nederland.

Wytske Feddema besluit om haar moeders verleden te ontrafelen en stuit tijdens haar zoektocht op zorgzame mannen en krachtige vrouwen. Trouwe en overspelige vrouwen. Vrouwen die hun kinderen wel wilden troosten, maar niet wisten hoe. Moeders, uit liefde getrouwd, uit nood getrouwd, ongetrouwd.

Ze komt te weten dat Ursula opgroeit tussen de verzwegen verhalen van ouders, grootouders en overgrootouders, in een familie waarin grote geheimen de norm waren, de liefde leidend was en overspel bijna vanzelfsprekend. Onverwerkte pijn werd stilzwijgend van generatie op generatie doorgegeven.

De oorsprong van Ursula’s onvermogen om zacht te zijn naar haar kinderen toen ze wat groter waren, lag besloten in de levens van de vrouwen in de familielijn. Door de Tweede Wereldoorlog werd over al het zwijgen een extra laag beton gegoten.

Bijpassende boeken