Joseph E. Stiglitz – De weg naar vrijheid

Joseph E. Stiglitz De weg naar vrijheid recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe economieboek. Op 4 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido Facto de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van de Amerikaanse econoom Joseph E. Siglitz. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Joseph E. Stiglitz De weg naar vrijheid recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van De weg naar vrijheid, Economie en de goede samenleving, het nieuwe boek van de Amerikaanse econoom Joseph E. Siglitz, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Joseph E. Stiglitz De weg naar vrijheid

De weg naar vrijheid

Economie en de goede samenleving

  • Auteur: Joseph E. Stiglitz (Verenigde Staten)
  • Soort boek: economieboek
  • Origineel: The Road to Freedom (2024)
  • Uitgever: Querido Facto
  • Verschijnt: 4 juni 2024
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: €29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van de Amerikaanse econoom Joseph E. Stiglitz

Vrijheid is een kernwaarde in onze maatschappij. Maar het woord ‘vrij’ is gekaapt en wordt gebruikt om uitbuiting te rechtvaardigen. De farmaceutische industrie neemt de vrijheid om te veel geld te vragen voor medicijnen, grote techbedrijven zijn gevrijwaard van toezicht als het om privacy gaat, politici voelen zich vrij om tot opstand op te roepen, en het bedrijfsleven wordt nauwelijks belemmerd in zijn vrijheid om de planeet te vervuilen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wiens vrijheid is eigenlijk het belangrijkst – en welke vrijheid moeten we dringend heroverwegen?

Nobelprijswinnaar Joseph E. Stiglitz betoogt dat het westerse politieke en economische systeem geen werkelijke vrijheid biedt: neoliberalisme en vrijemarktkapitalisme vormen voor veruit de meeste mensen juist een bedreiging. De weg naar vrijheid laat zien dat een fundamentele herwaardering van de democratie en de economie noodzakelijk is, en niet alleen in de Verenigde Staten: welk systeem staat dan wél garant voor een goede samenleving, inclusief betekenisvolle vrijheden voor het grootste deel van de mensheid? Het nieuwe boek van Stiglitz is essentieel voor iedereen die zich een toekomst voorstelt waarin tolerantie en vrijheid centraal staan.

Bijpassende boeken