Een echte ponyvriendin

Yvonne Kroonenberg Een echte Ponyvriendin Recensie

Plezierig Paardenboek: Yvonne Kroonenberg Een echte Ponyvriendin Recensie

Het paardenboek Een echte Ponyvriendin van Yvonne Kroonenberg is een plezier om te lezen. De paardenboeken van Kroonenberg brengen mij weer helemaal terug in mijn manege tijd. Ooit las ik het boek Koosje van haar hand, en vanaf dat moment, was ik verkocht en heb ik nagenoeg elk boek over paarden van haar gelezen. Een echte Ponyvriendin gaat over Doenja. Als ze met een vriendin van school naar de manege gaat, weet ze zeker dat zij ook wil paardrijden. Bij Doenja thuis is dat niet zo vanzelfsprekend. Haar ouders zijn veel te bang dat Doenja kapsones krijgt. Toch weet ze het voor elkaar te krijgen. In ruil voor werken op stal, mag Doenja les volgen. Ze voelt zich echter vaak onzeker. Ze heeft geen echte rijkleren, daar is geen geld voor bij Doenja. En echte vriendinnen heeft ze ook niet. Haar schoolvriendin lijkt haar meer als stalmeisje te zien dan iets anders.

Een echte manege sfeer met levendige personages

De personages in de jeugdpaardenboeken zijn altijd erg levendig en herkenbaar. Een echte Ponyvriendin is daar geen uitzondering op. Ze maken ook altijd een kleine ontwikkeling door. Zo ook Doenja. Veel paardenmeiden zullen de wens herkennen om veel bij de paarden te kunnen zijn en om te leren goed met ze om te gaan. Net als bij Doenja, zal dat niet altijd even simpel zijn. De gezinnen waar de personages uit komen, zijn mooi beschreven. Ze zijn niet alleen maar heel erg leuk of heel erg stom, maar hebben hun mooie en minder mooie kanten. Net als het echte leven. Daarbij heeft Yvonne Kroonenberg ook wel inzicht in hoe je het beste kunt omgaan met paarden, wat de geloofwaardigheid van het verhaal ten goede komt.

Eindoordeel Een echte Ponyvriendin

Een echte Ponyvriendin zal menig paardenmeisje aanspreken. De hoofdpersoon maakt dingen mee die veel meiden zullen herkennen. Yvonne Kroonenberg heeft een vlotte, makkelijke stijl en een duidelijke structuur in haar boeken. Een fijn boek om te lezen. Daarom een +++++ (zeer goed).

Recensie een echte ponyvriendinEen echte Ponyvriendin

 • Schrijver: Yvonne Kroonenberg ♀
 • Soort boek: paardenboek, jeugdboek,
 • Uitgever: Leopold
 • Verschenen: juni 2016
 • Omvang: 124 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Prijs: €12,99
 • Inhoud boek: “Ik zit op een paard! Ik zit op een paard!” zong het in mijn hoofd.
  Paardrijden! Dat wil Doenja het allerliefst. Haar familie vindt paardrijden maar niets. Maar als Doenja met een meisje uit haar klas mee mag naar de manege, weet ze het zeker: dit wil ze! Ze gaat in de manege werken in ruil voor paardrijlessen. Gaandeweg behandelt haar vriendin haar echter steeds meer als een stalmeisje…
  Hoe ver ga je voor je grootste droom? En is er dan niemand die voelt wat Doenja voelt? Of toch? 
 • Oordeel redactie: +++++ (zeer goed) Jolien Dalenberg
 • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Boeken en Informatie