Alain de Botton – De kunst van het helen

Alain de Botton De kunst van het helen. Op 14 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het nieuwe boek van de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton. Hier is informatie over de uitgave en inhoud van het boek te vinden. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van De kunts van het helen, het nieuwe boek van Alain de Botton.

Alain de Botton De kunst van het helen

Alain de Botton is op 20 december 1969 in de Zwitserse stad Zürich geboren. Op achtjarige leeftijd ging hij naar exclusieve kostschool, de Dragon School in Oxford, Engeland. Van 1988 tot 1990 studeerde geschiedenis aan het Gonville and Caius College van de Universiteit van Cambridge en aansluitend  filosofie aan het King’s College ook van de Universiteit van Cambridge. Volgens eigen zeggen is emotioneel verwaarloosd tijdens zijn jeugd en was zijn vader wreed en dominant.

Inmiddels heeft Alain de Botton ruim vijftien boeken gepubliceerd waarvan de meeste een Nederlandse vertaling hebben gekregen. Meestal hebben zijn boeken een filosofische inslag en zijn geschreven voor een groot publiek. Zijn debuut Essays in Love (Proeven van liefde). Zijn voorlaatste boek, The Course of Love (Weg van liefde) verscheen al weer zo’n acht jaar geleden in 2016. Zijn nieuwe boek waarover je op deze pagina veel in formatie kunt lezen verschijnt in mei 2024 in Nederlandse vertaling.

Alain de Botton De kunst van het helen

De kunst van het helen

Een therapeutische reis

  • Auteur: Alain de Botton (Engeland)
  • Soort boek: filosofische non-fictie, levenskunst
  • Origineel: Therapeutic Journey (2023)
  • Nederlandse vertaling: Joris Vermeulen
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 14 mei 2024
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Alain de Botton

Dit is een boek over ziek worden. Over de weg kwijtraken en alle hoop verliezen. Over het gevoel dat we onszelf en iedereen teleurgesteld hebben. Maar het is ook een boek over beter worden. Over de draad weer oppakken, nieuwe vormen van zingeving ontdekken en de terugweg naar verbinding en vreugde vinden.

Alain de Botton neemt ons mee op zijn reis naar een gezonde geest; van crisis tot herstel, van de momenten waarop we beseffen dat het allemaal te veel wordt tot de dagen dat we eindelijk het gevoel hebben weer in balans te zijn. De kunst van het helen is zowel een bron van kameraadschap op onze eenzaamste momenten – of het nu gaat om een relatiebreuk, een tegenslag in onze carrière of om alledaagse zorgen – als een praktische gids om wanhoop om te zetten in hoop. We volgen allemaal onze eigen route naar herstel. Dit boek is voor iedereen die grip op de zijne wil krijgen.

Bijpassende boeken