Anne Glenconner – De barones

Anne Glenconner De barones recensie en informatie over de inhoud van het boek met openhartige verhalen over de Britse adel van de hofdame.  Op 28 juli 2023 verschijnt bij uitgeveriJ Ambo | Anthos de Nederlandse vertaling van Whatever Next? van de Britse barones Anne Glenconner.

Anne Glenconner De barones recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De barones, openhartige verhalen over de Britse adel van de hofdame. Het boek is geschreven door Anne Glenconner. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van barones Anne Glenconner.

Anne Glenconner De barones recensie

De barones

Openhartige verhalen over de Britse adel van de hofdame

  • Auteur: Anne Glenconner (Engeland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Origineel: Whatever Next? (2022)
  • Nederlandse vertaling: Iris Bol, Marcel Rouwé
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 28 juli 2023
  • Omvang: 296 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 23,99 / € 12,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Anne Glenconner over de Britse adel

In De barones van Anne Glenconner doet de hofdame een boekje open over het leven van de Britse adel. De hofdame liet ons koninklijke magie zien en gaf een interessant inkijkje in Anne Glenconners bevoorrechte kring. Ze beschreef hoe ze opgroeide in de pracht van Holkham Hall, hoe ze leefde in een tent op Mustique, met prinses Margaret de wereld rondreisde en omging met haar onvoorspelbare echtgenoot. Nu ze in de negentig en op haar gelukkigst is, wil ze graag alles delen wat haar intense leven haar heeft geleerd.

Als echtgenote leerde ze de vrede te bewaren. Als gastvrouw gaf ze prachtige feesten en als hofdame raakte ze thuis in diplomatie en etiquette. Als moeder leerde ze de belangrijkste lessen: de waarde van vrienden en familie en plezier in het leven.

De barones van Anne Glenconner is een boek met nog meer onthullingen over haar buitengewone leven, en vol inzichten. Door open te staan voor elk nieuw avontuur is Anne Glenconner een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.

Anne Glenconner (Londen, 16 juli 1932) werd geboren als Lady Anne Coke, de oudste dochter van de vijfde graaf van Leicester, en groeide op landgoed Holkham in Norfolk op. Ze trouwde met Lord Glenconner in 1956. Ze kregen vijf kinderen, van wie de twee oudsten op jonge leeftijd overleden. Haar man kocht het eiland Mustique in de Caraïben en veranderde dit in een paradijs voor de rich and famous. In 1971 werd ze prinses Margarets hofdame. Lady Glenconner woont nu op het landgoed waar ze vroeger opgroeide.

Anne Glenconner De hofdame RecensieAnne Glenconner (Engeland) – De hofdame
Mijn bijzondere leven in de schaduw van de Britse kroon
autobiografische verhalen
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Unieke en boeiende inkijk in een wereld die voor gewone stervelingen grotendeels gesloten is…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie