Arjen Fortuin – Men moet Gerrit Kouwenaar biografie

Arjen Fortuin Men moet Gerrit Kouwenaar biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek.  Op 3 augustus 2023 verschijnt bij uitgeverij Querido de biografie van de Nederlandse dichter Gerrit Kouwenaar, geschreven door Arjen Fortuin.

Arjen Fortuin Men moet Gerrit Kouwenaar biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Men moet, Biografie van Gerrit Kouwenaar. Het boek is geschreven door Arjen Fortuin. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het boek over de Nederlandse dichter Gerrit Kouwenaar, geschreven door Arjen Fortuin. De biografie is door onze redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

  • “Met zijn biografie van dichter Gerrit Kouwenaar levert Arjen Fortuin een grote prestatie.” (de Volkskrant, ∗∗∗∗)

Arjen Fortuin Men moet Gerrit Kouwenaar biografie recensie

Men moet

Biografie van Gerrit Kouwenaar

  • Schrijver: Arjen Fortuin (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 3 augustus 2023
  • Omvang: 592 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 39,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de biografie van Gerrit Kouwenaar

Bij zijn overlijden in 2014 gold Gerrit Kouwenaar als de grand old man van de Nederlandse poëzie: geëerd door zijn collega’s, bekroond met alle belangrijke prijzen en geliefd bij het grote publiek, dat hem in de armen sloot na het verschijnen van zijn laatste bundel totaal witte kamer. Daarin gaf hij vorm aan het verdriet om de dood van zijn echtgenote Paula. Een halve eeuw eerder had Kouwenaar de Nederlandse literatuur al veranderd als een van de Vijftigers. Hij zag als eerste het uitzonderlijke talent van Lucebert, sloot een levenslang verbond met Remco Campert, wierp zich op als theoreticus van de groep en had een centrale rol in de liefdesgeschiedenissen die de onderlinge verhoudingen op de proef stelden. De Tweede Wereldoorlog vormde zijn generatie. Hij zat een halfjaar in hechten is wegens publicatie in het clandestiene tijdschrift Lichting.

De biografie van Gerrit Kouwenaar is het verhaal van een levenslang streven naar het volmaakte gedicht, ‘een ding van taal’ waarin uiteindelijk het hele bestaan zit samengebald.

Arjen Fortuin (1971) is biograaf en journalist. Hij publiceerde in 2015 de veelgeprezen biografie Geert van Oorschotuitgever, die op de shortlist van zowel de Brusseprijs 2016 als de Nederlandse Biografieprijs 2016 en op de longlist van de Fintro Literatuurprijs stond en werd bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs. Hij werkt bij NRC Handelsblad, eerst als literair redacteur, daarna als televisierecensent en nu als ombudsman. In 2022 verscheen Kijkt u nog? Waarom je toch de tv aan moet zetten.

Wiel Kusters Morgen wordt het voor iedereen maandag recensieWiel Kusters (Nederland) – Morgen is het voor iedereen maandag
De oorlog van Gerrit Kouwenaar
non-fictie
Uitgever: Cossee
Verschijnt: 15 april 2023

Gerrit Kouwenaar Verzamelde gedichten recensieGerrit Kouwenaar (Nederland) – Verzamelde gedichten
gedichten, poëzie
Uitgever: Querido
Verschijnt: 4 augustus 2023

Bijpassende boeken en informatie