Wiel Kusters – Morgen wordt het voor iedereen maandag

Wiel Kusters Morgen wordt het voor iedereen maandag recensie en informatie over de inhoud. Op 13 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Cossee het boek over de oorlogsjaren van dichter Gerrit Kouwenaar, geschreven door Wiel Kusters.

Wiel Kusters Morgen wordt het voor iedereen maandag recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Morgen wordt het voor iedereen maandag. Het boek is geschreven door Wiel Kusters. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het boek over de oorlogservaringen van de Nederlandse dichter Gerrit Kouwenaar, geschreven door Wiel Kusters.

Wiel Kusters Morgen wordt het voor iedereen maandag recensie

Morgen wordt het voor iedereen maandag

De oorlog van Gerrit Kouwenaar

  • Schrijver: Wiel Kusters (Nederland)
  • Soort boek: biografisch boek
  • Uitgever: Cossee
  • Verschijnt: 13 april 2023
  • Omvang; 450 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 39,99 / € 19,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst het boek over de oorlogsjaren van dichter Gerrit Kouwenaar

In mei 1940 is de dichter Gerrit Kouwenaar (1923-2014) zestien jaar en schrijft hij zijn eerste gedichten. Zes jaar later en een wereldoorlog verder is hij, zonder dat nog te beseffen, op weg om een van de meest invloedrijke Vijftigers te worden. De Tweede Wereldoorlog, die grote ontvormer van mens en moraal, heeft hem gemaakt tot de dichter die later liever ‘men’ dan ‘ik’ schreef en die, tot zijn dood in 2014, is uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse dichters van de twintigste eeuw. In zijn dankwoord bij de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren in 1989 in Brussel sprak hij over de jaren 1940-1945 als een ‘leerschool die mij heeft bijgebracht dat woorden lege hulzen zijn als ze niet gevuld worden met je eigen leven en lichaam, je eigen sterfelijkheid.’

Morgen is het voor iedereen maandag belicht op uiterst boeiende wijze de periode van de bezetting en de eerste jaren na de oorlog, wanneer de dichter als kunstredacteur in dienst is van het communistische dagblad De Waarheid. Het verhaal is doorspekt met tal van niet eerder gepubliceerde gedichten, verhaal- en brieffragmenten.

Arjen Fortuin Men moet Gerrit Kouwenaar biografie recensieArjen Fortuin (Nederland) –  Men moet
biografie van Gerrit Kouwenaar
biografie
Uitgever: Querido
Verschijnt: 9 augustus 2023

Bijpassende boeken en informatie