Arnaldur Indriðason – Razende storm

Arnaldur Indriðason Razende storm. Recensie en informatie over de nieuwe Konráð  thriller en vijfde deel in de reeks van de IJslandse schrijver Arnaldur Indriðason die op 4 oktober 2023 verschijnt bij Uitgeverij Volt.

Arnaldur Indriðason Razende storm

Arnaldur Indriðason is op 28 januari 1961 in de IJslandse hoofdstad Reykjavik geboren. Hij is afgestudeerd historicus en werkte een tijdje als journalist en filmcriticus bij de krant Morgunblaðið.

Zijn eerste thriller Synir Duftsins (Maandagskinderen) over rechercheur Erlendur verscheen in 1997 waarna tot nu toe nog dertien delen verschenen in de serie.  Vanaf 2017 publiceerde hij ook boeken in de reeks rond Konráð. Het eerste deel Myrkrið veit (Smeltend ijs) verscheen in 2017, gevolgd door Stúlkan hjá brúnn (Boven water) in 2018.Tregasteinn (Smeulend vuur) kwam in 2019 van de persen. In 2022 verscheen het vierde deel Þagnarmúr (Vallende stenen) en nu is er het vijfde deel in de reeks.

Naast de boeken in deze twee reeksen heeft de IJslandse schrijver nog zo’n een aantal andere boeken op zijn naam staan die vrijwel allemaal in het Nederlands vertaald zijn. Inmiddels is Arnaldur Indriðason een van de meest gelezen thrillerschrijvers ter wereld die miljoenen boeken wereldwijd verkoopt.

Arnaldur Indriðason Razende storm

Razende storm

Konráð  thriller deel 5

  • Auteur: Arnaldur Indriðason (IJsland)
  • Soort boek: IJsland thriller
  • Origineel: Kyrrþey (2022)
  • Nederlandse vertaling: Adriaan Faber
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschijnt: 4 oktober 2023
  • Omvang: 285 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / €  12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe Konráð  thriller van Arnaldur Indriðason

Een weduwe vindt tussen de bezittingen van haar overleden man een aftands pistool. Ze weet niet goed wat ze ermee moet doen en besluit het in te leveren bij de politie, die vervolgens ontdekt dat het het moordwapen blijkt te zijn in een oude, onopgeloste zaak. Als de voormalige politieman Konráð hierover hoort wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt; zijn vader bezat ooit een wapen dat erg op dit pistool lijkt. Zijn speurtocht voert hem terug naar het verleden en brengt meer aan het licht dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Razende storm is het vijfde deel in de succesvolle Konráð-reeks.

Arnaldur Indriðason Valllende stenen RecensieArnaldur Indriðason (IJsland) – Vallende stenen
IJsland thriller
Uitgever: Uitgeverij Volt
Verschijnt: 11 oktober 2022

Bijpassende boeken en informatie