Baltasar Porcel – Het hart van de ever

Baltasar Porcel Het hart van de ever recensie en informatie over de inhoud van de Catalaanse roman. Op 26 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Nobelman de Nederlandse vertaling van de roman El cor del senglar van de Catalaanse schrijver Baltasar Porcel.

Baltasar Porcel Het hart van de ever recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Het hart van de ever Het boek is geschreven door Baltasar Porsel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman van de Catalaanse schrijver Baltasar Porsel.

Baltasar Porcel Het hart van de ever recensie

Het hart van de ever

  • Auteur: Baltasar Porcel (Catalonië, Spanje)
  • Soort boek: Catalaanse roman
  • Origineel: El cor del senglar (2000)
  • Nederlandse vertaling: Frans Oosterholt
  • Uitgever: Uitgeverij Nobelman
  • Verschijnt: 26 mei 2023
  • Omvang: 372 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Baltasar Porcel

Het hart van de ever is een rijpe roman, geschreven in krachtig proza, waarin elk hoofdstuk een nieuw venster vormt dat uitkijkt op de wereld in al haar diversiteit en complexiteit en de schrijver Baltasar Porcel terugkeert naar de geografische en mythische oorsprong van zijn indrukwekkende oeuvre: Andratx, Mallorca. De zingende en winderige Baltasar Guillem smokkelt een spion het land uit onder de neus van de Guardia Civil, de walvisachtige Madona Ordovàs dreigt geroosterd te worden door piraten, een verre voorvader van de verteller verdedigt gewapenderhand de Parthenopeïsche Republiek in Napels, zijn opa Baltasar Pere van het Oog sticht verminkt door krokodillen een Catalaanse kolonie op het eiland Cuba.

Onder de magische vleugels van zijn avontuurlijke oom Baltasar Guillem van De Oude Huizen roept de verteller een atavistisch landschap op waarin personages ronddwalen die gekweld worden door onstuimige passies en prangende queesten, in een tumultueus avontuur waarin ‘alles stroomt als water: door de geulen die het op zijn weg vindt om onafwendbaar in een plas tot rust te komen. En aan het einde is er altijd een graf…

Baltasar Porcel i Pujol (Andratx, Mallorca, 14 maart 1937 – Barcelona, 1 juli 2009) was een Catalaanse schrijver, journalist en literair criticus. Zijn werk is vertaald in onder andere het Nederlands, Spaans, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Vietnamees. De auteur was een centrale figuur in de Catalaanse letteren gedurende de tweede helft van de twintigste eeuw en hij behoort tot de beste romanschrijvers die Catalonië heeft voortgebracht. Porcel was thuis in praktisch alle genres. Hij schreef gedichten, romans en verhalen, theater, essays, biografieën, reiskronieken en ontelbare bijdragen in de pers, op radio en tv. Met zijn columns en kritieken had Porcel grote invloed op het politieke en culturele leven in Catalonië, met name in Barcelona, de stad waar hij zich in 1960 vestigde.

Bijpassende boeken en informatie