Bilal Al Mashta – Coulis

Bilal Al Mashta Coulis recensie en informatie over de inhoud van de debuutroman van de Algerijns-Nederlandse grafisch ontwerper, schrijver en restauranteigenaar. Op 8 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de eerste roman van de in Algerije geboren ontwerper, restauranteigenaar en schrijver Bilal Al Mashta.

Bilal Al Mashta Coulis recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Coulis. Het boek is geschreven door Bilal Al Mashta. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman van Bilal Al Mashta.

Bilal Al Mashta Coulis recensie

Coulis

  • Auteur: Bilal Al Mashta (Algerije, Nederland)
  • Soort boek: debuutroman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 8 juni 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Recensie en waardering van de roman

  • “Al Mashta is een gulle verteller, die overduidelijk plezier heeft in het combineren van menselijke verhalen en een knappe constructie, in een van dubbelzinnigheden, humor en fijne vondsten bulkende taal.” (Thomas de Veen, NRC, vier ballen)

Flaptekst van de eerste roman van Bilal Al Mashta

Een spraakmakend en humoristisch romandebuut dat de rauwheid en poëzie van de Algerijnse cultuur ademt Algerije.

De casbah, 2019. Amin is een controversiële theaterregisseur. Na een misstap wordt hij voorgoed uit het theater verbannen. Hij vindt zijn toevlucht in zijn moeders keuken. Met behulp van een nomade met kannibalistische dagdromen en een uit Nederland gestuurde probleempuber besluit hij een bruiloft te cateren als dekmantel voor zijn laatste grootse creatie. Het lijkt op een willekeurige poging om terug te keren naar de samenleving, maar het wildvuur van ambitie is allesverslindend. Bilal Al Mashta stort zijn heimwee op papier in een tomeloos ambitieus debuut over thuiskomen en vrijheid, geschreven in een taal die de fascinerende cultuur van Algerije ademt. Met veel humor en bravoure laat hij drie verhaallijnen samenkomen in een buitengewoon rijke en vermakelijke roman, die leest als een waar spektakel.

Bilal Al Mashta, geboren in Algerije, is schrijver, grafisch ontwerper en eigenaar van de twee restaurants HUmmUS. In 2008 ontving hij de El Hizjra Literatuurprijs en in 2008-2009 en 2010 won hij de voorrondes van respectievelijk Write Now! Rotterdam en Write Now! Amsterdam. Coulis is zijn debuutroman.

Bijpassende boeken en informatie