Henk Steenhuis – Toujours l’amour

Henk Steenhuis Toujours l’amour recensie en informatie over de inhoud boek over liefde, lust en bedrog in Frankrijk door de eeuwen heen. Op 8 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff het nieuwe boek van Frankrijk-deskundige en schrijver Henk Steenhuis.

Henk Steenhuis Toujours l’amour recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Toujours d’amour, Liefde, lust en bedrog in Frankrijk door de eeuwen heen. Het boek is geschreven door Henk Steenhuis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het het nieuwe boek van Frankrijk-deskundige Henk Steenhuis.

Henk Steenhuis Toujours l'amour recensie

Toujours l’amour

Liefde, lust en bedrog in Frankrijk door de eeuwen heen

  • Schrijver: Henk Steenhuis (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Verschijnt: 8 juni 2023
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Henk Steenhuis

Een fascinerende geschiedenis van de liefde. Henk Steenhuis laat zien waarom Frankrijk het land van de liefde is en hij vertelt over romantische en kleurrijke avonturen vol passie, verleidingskunst, avontuurtjes en bedrog.

In de liefde kunnen mensen maar beter hun verstand gebruiken; dat was in Frankrijk lange tijd de heersende opvatting. Wie verliefd was en naar zijn hart luisterde, kwam er meestal bekaaid vanaf – hartstocht was een recept voor ongeluk. Een gearrangeerd huwelijk had de voorkeur: twee families werden met elkaar verbonden, waarbij alles draaide om zakelijke en financiële belangen en om status. Voor liefde en passie moest men beslist elders zijn, en zo ontstond als vanzelf een leven vol leugens, intriges en avontuurtjes. De kunst van het verleiden vierde hoogtij. Deze manier van leven heeft lang standgehouden, totdat de moderne tijd aanbrak en het romantische huwelijk alsnog ten tonele verscheen.

Frankrijk-deskundige Henk Steenhuis beschrijft met groot enthousiasme deze fascinerende cultuurgeschiedenis van de opkomst van de bourgeoisie tot aan onze tijd, waarbij we ook meer te weten komen over het avontuurlijke liefdesleven van Benoîte Groult, generaal Pétain, Valérie Trierweiler, François Mitterrand, Anne Pingeot, Jacques Chirac, Carla Bruni, Dominique Strauss-Kahn en vele anderen.

Bijpassende boeken en informatie