Caitlin Moran – More Than a Woman

Caitlin Moran More Than a Woman recensie en informatie boek met een ode aan de overvraagde veertig plus-vrouw. Op 3 augustus 2021 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van Caitlin Moran.

Caitlin Moran More Than a Woman recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van More Than a Woman, Een ode aan de overvraagde veertig plus-vrouw. Het boek is geschreven door Caitlin Moran. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe vrouwenboek van de Engelse schrijfster Caitlin Moran.

Voor mij is More than a woman de eerste kennismaking met de Engelse columniste en schrijfster Caitlin Moran. Het boek kwam in de Nederlandse vertaling – met ondertitel een ode aan de overvraagde veertig-plus vrouw uit in 2021 bij uitgeverij Nijgh en van Ditmar. Caitlin Moran schreef eerder de bestseller How to be a Woman, vertaald in 28 landen en in Engeland en Ierland uitgeroepen tot boek van het jaar.

Pijnlijke onderwerpen met humor beschreven

More than a Woman is het vervolg… voor vrouwen die zo’n beetje eindelijk hebben uitgevogeld hoe je een vrouw moet zijn en dan tot de conclusie komen dat ze rond de middelbare leeftijd geacht worden Meer dan een Vrouw te zijn.

Het boek heeft een dagindeling – elk uur van een etmaal is een hoofdstuk en beschrijft een onderdeel van het leven van Caitlin. Maar allereerst is er die Proloog, waarin Caitlin bezoek krijgt van haar veel oudere zelf, die haar waarschuwt dat er, nu ze denkt dat ze het moeilijkste gehad heeft, nog veel ergere dingen in het verschiet liggen in het leven van een vrouw.

Een boek dat heerlijk leesvoer is en tegelijkertijd een enorme steun: we ar not alone!

Ik heb hardop gelachen bij het lezen van dit boek – wat kan Caitlin Moran ontzettend grappig schrijven… juist omdat het allemaal zo herkenbaar is. En het is knap, om onderwerpen die raken, die vaak schrijnend en pijnlijk zijn, met zoveel humor te kunnen beschrijven. Juist dat maakte dat ik het boek achter elkaar uit wilde lezen. Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg, maar heeft een enorme diepgang tegelijkertijd. Ik heb er  – ondanks mijn eigen achtergrond in het werken met vrouwen – verschillende nieuwe en verfrissende inzichten aan over gehouden.

Ik kan alleen maar zeggen: een boek wat elke vrouw zichzelf mag gunnen! Een boek dat heerlijk leesvoer is en tegelijkertijd een enorme steun: we ar not alone! Het boek is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Monique van der Hoeven

Caitlin Moran More Than a Woman Recensie

More Than a Woman

Een ode aan de overvraagde veertig plus-vrouw

  • Schrijfster: Caitlin Moran (Engeland)
  • Soort boek: vrouwenboek
  • Origineel: More Than a Woman (2020)
  • Nederlandse vertaling: Petra C. van der Eerden
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 3 augustus 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het nieuwe boek van Caitlin Moran

Als je eenmaal de dertig bent gepasseerd, dacht Caitlin Moran, dan weet je wel hoe dat moet, vrouw-zijn. Dan liggen je moeilijkste jaren achter je. Daarom keek ze uit naar haar leven als veertiger, dat zou een eitje zijn. Toch?

Helaas: als de middelbare leeftijd nadert doemen er allerlei nieuwe levensvragen op. Waar komen toch al die spullen in de keukenla vandaan? Hoe kan het dat seks opeens saai is? Waarom heeft wijn zich tegen je gekeerd? Mogen feministen botox? En de eeuwig terugkerende kwestie: wie past er op de kinderen?

Moran is terug. Met bejaarde ouders, tienerdochters, en een to do-lijst zonder einde. En met More Than a Woman: een ode aan al die veertig plus-vrouwen die de wereld draaiende houden.

Bijpassende boeken en informatie