Caroline Tensen – Het verboden woord

Caroline Tensen Het verboden woord recensie en informatie boek over alles wat je wil weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt. Op 23 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Spectrum het boek van tv-presentatrice Caroline Tensen over haar ervaringen met de overgang.

Caroline Tensen Het verboden woord recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het verboden woord, Alles wat je wil weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt. Het boek is geschreven door Caroline Tensen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de overgang van tv-persoonlijkheid Caroline Tensen.

Caroline Tensen Het verboden woord recensie

Het verboden woord

Alles wat je wil weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt

  • Auteur: Caroline Tensen (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 23 mei 2023
  • Omvang: 168 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 22,99 / € 14,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de overgang van Caroline Tensen

Bij opvliegers weten we al snel hoe laat het is. Maar vaak hebben vrouwen al een hele tijd het gevoel dat iets in hun lijf anders is. Ze voelen dat ze ‘raar’ in hun vel zitten. En soms komt er geen enkele opvlieger aan te pas. Zonder die typische klachten denkt bijna niemand aan de overgang, pas veel later valt het kwartje. Dat is jammer, want als je eerder weet dat je in de overgang zit, weet je waar je aan toe bent en kun je er meer mee.

Caroline Tensen heeft met dit boek een missie: de overgang uit de taboesfeer halen. Weg met de schaamte, die typisch Nederlandse ‘stel je niet aan’-mentaliteit en het lacherig doen over de overgang. Door vrouwen goed te informeren, net als hun omgeving (en eigenlijk de hele wereld), gelooft ze dat vrouwen in de overgang zich minder eenzaam voelen, betere hulp krijgen en de geruststelling dat het écht goedkomt. Want dat had Caroline zelf graag gehoord toen ze heftige overgangsklachten had.

In het boek gaat ze in gesprek met experts die je vertellen hoe je klachten kunt herkennen, verminderen en vooral: hoe je je beter kunt voelen. Daarnaast bevat het boek veel ervaringsverhalen en komen de mensen die dicht bij Caroline staan, zoals haar gezin en goede vriend en visagist Leco, aan het woord.

Caroline Tensen (Haarlem, 31 maart 1964) is televisiepresentatrice, bekend van onder andere 1 tegen 100. Daarnaast is ze ambassadeur voor de Postcode Loterij en Orange Babies en heeft ze een eigen kledinglijn (Caroline Tensen Collection by Mart Visser). Samen met Nada van Nie maakte ze in 2021 de taboedoorbrekende documentaire Het verboden woord. Caroline woont met haar man Ernst-Jan in Amsterdam.

Bijpassende boeken en informatie