Chermaine Kwant – Een ontiegelijk lange adem

Chermaine Kwant Een ontiegelijk lange adem recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 30 november 2021 verschijnt bij uitgeverij GrowingStories het boek van Chermaine Kwant over het omgaan met een zeldzame longziekte.

Chermaine Kwant Een ontiegelijk lange adem recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Een ontiegelijk lange adems Het boek is geschreven door Chermaine Kwant. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het  boek geschreven door Chermaine Kwant.

Chermaine Kwant Een ontiegelijk lange adem Recensie

Een ontiegelijk lange adem

  • Schrijfster: Chermaine Kwant (Nederland)
  • Soort boek: levenskunstboek, gezondheidsboek
  • Uitgever: GrowingStories
  • Verschijnt: 30 november 2021
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Chermaine Kwant op bezoek bij tv-programma Tijd voor Max

Op maandag 29 november 2021 is Chermaine Kwant te gast bij het tv-programma Tijd voor Max om te vertellen over het boek dat zij schreef over haar zeldzame longziekte.

Flaptekst van het boek van Chermaine Kwant

De dodelijke ziekte van de Haagse Chermaine kreeg haar niet alleen niet kapot, nee, met twee nieuwe longen leeft ze volop door en promoveert ze nu op haar eigen ziekte. Doctor Kwant komt eraan!

Ik ben Chermaine Kwant, maar zeg maar Cher. Een Haagse met een grote mond, een klein hartje en de stem van een kettingrokende blueszanger. Met die eerste twee ben ik geboren, die laatste heb ik te danken aan een enge longziekte en vijf weken aan de beademing. In 2011 was ik 25. Ik had het prima voor elkaar: vriend, eigen diëtistenpraktijk (eigenlijk draait bij mij alles om koken en eten), leuke familie, niks aan de hand. Tot ik op eerste kerstdag in elkaar stortte en een arts me vertelde dat ik pulmonale hypertensie had: een zeldzame dodelijk ziekte die de bloeddruk in mijn longen zo verhoogde dat mijn hart er mee op zou houden. Ik had nog een jaartje, gokten ze. Daar dacht ik dus anders over. Ik? Dood? Je moedah! Vijf jaar geleden kreeg ik twee nieuwe longen. Veertig procent van de mensen overleeft zo’n operatie niet, maar ik zat natuurlijk bij die andere zestig. En ik heb een lange adem, want vijf jaar later leef ik nog. En hoe. Met een vriend (een andere dan toen), een bedrijf en zelfs een eigen kookboek. Om het helemaal af te maken doe ik nu onderzoek naar ‘mijn’ ziekte. Binnenkort promoveert die Haagse met die grote mond dus mooi tot doctor Kwant. Maar zeg vooral Cher.

PS: Oké, ik ben ook nog bijna iedere dag bang dat die kloteziekte terugkomt of mijn lichaam mijn longen afstoot en ik hartstikke doodga. Zo is het ook. Grote bek, klein hartje. Zei ik toch?

Bijpassende boeken en informatie