Corien van Zweden – Het geloof van mijn vader

Op 21 maart 2024 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het nieuwe boek van Corien van Zweden – Het geloof van mijn vader. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, over de schrijfster en over de uitgave.

Corien van Zweden Het geloof van mijn vader recensie

Er is ook aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Het geloof van mijn vader, God en de oorlog in drie generaties, het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster en journalist, zodra deze in de media verschijnen.

Corien van Zweden boeken en informatie

Corien van Zweden is geboren in 1962. Ze studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar studie ging ze als vrijwilliger aan de slag in een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Karachi, Pakistan. Na terugkomst in Nederland was ze werkte als patiëntenvertrouwenspersoon in de psychiatrie.

In 2008 debuteerde Corien van Zweden met het literaire non-fictie boek De kunst van het rouwen, gevolgd in 2016 door het boek Een hapje uit de zon. Vijf gezichten van kanker. Haar derde boek, Borsten, de levensloop van een intiem lichaamsdeel lag in 2019 in de boekhandel. Haar voorlaatste boek Biografie van de baarmoeder dat ze samen met Marlies Bongers schreef, verscheen in 2022. In maart 2024 verschijnt het nieuwste boek van Corien van Zweden waarover je op deze pagina veel informatie, boekbesprekingen en recensies kunt vinden.

Corien van Zweden Het geloof van mijn vader

Het geloof van mijn vader

God en de oorlog in drie generaties

  • Auteur: Corien van Zweden (Nederland)
  • Soort boek: familiegeschiedenis
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 21 maart 2024
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Corien van Zweden

‘Je mag ermee doen wat je wilt,’ zegt Kees van Zweden als hij op zijn sterfbed zijn dagboek aan zijn dochter Corien overhandigt. De dagboekteksten zitten opgeborgen in 33 volle ordners, tellen meer dan drie miljoen woorden en beslaan ruim 55 jaar.

Als Corien begint te lezen, wordt haar opnieuw duidelijk dat het leven van haar vader draaide om twee grote thema’s: God en de oorlog. Centraal staat een avond in 1943 waarop Kees als veertienjarige moest toezien hoe zijn diepgelovige vader vanwege zijn verzetsactiviteiten werd gearresteerd en weggevoerd. Pas veel later zal blijken dat de oorlogservaringen Kees ingrijpend in conflict hebben gebracht met het gereformeerde geloof waarmee hij werd opgevoed. Een leven lang bleef hij ermee worstelen en erover schrijven.

Tachtig jaar na die arrestatie volgt Corien het spoor terug. Langzamerhand ontdekt ze hoezeer zij zelf de worstelingen van haar vader en opa heeft geërfd. Hoe laat je de vragen van je ouders en hun ouders achter je?

Bijpassende boeken