Daan Heerma van Voss – De bange mens

Daan Heerma van Voss De bange mens recensie en informatie over de inhoud van dit autobiografische non-fictie boek over de angst. Op 16 april 2021 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het persoonlijke boek over angsten geschreven door Daan Heerma van Voss.

Daan Heerma van Voss De bange mens recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De bange mens. Het boek is geschreven door Daan Heerma van Voss. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de persoonlijke zoektocht naar de eigen angsten van de Nederlandse schrijver Daan Heerma van Voss.

Daan Heerma van Voss De bange mens Recensie

De bange mens

Mijn zoektocht naar de bron van onze angsten

  • Schrijver: Daan Heerma van Voss (Nederland)
  • Soort boek: autobiografische non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 16 april 2021
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over angst van Daan Heerma van Voss

Wat is angst? Die vraag heeft Daan Heerma van Voss, van jongs af aan geplaagd door angsten, lang beziggehouden. Maar diep graven durfde hij niet. Totdat zijn vriendin hem op een herfstochtend een opdracht gaf – hij moest het fenomeen angst doorgronden, voor het te laat was, voor hemzelf én hun relatie.

Dat moment betekende het begin van een lange reis, door tijd en ruimte, langs filosofen, kunstenaars en angstlijders, van Jakarta naar San Francisco en van de Vallée de Misère naar het Engelse platteland. Onderweg kan de auteur ook zijn eigen jeugd, de geschiedenis van zijn familie en de farmaceutische industrie niet ontwijken. Is angst erfelijk bepaald? Wat is het verband tussen angst en agressie, of creativiteit?

In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen? De bange mens is een boek over iets dat ons allemaal aangaat.

Bijpassende boeken en informatie

Daan Heerma van Voss Coronakronieken RecensieDaan Heerma van VosCoronakronieken
coronareportage
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt: 28 mei 2020