David Criekemans – Systeemcrisis

David Criekemans Systeemcrisis recensie en informatie boek over hoe de strijd tussen het Westen en Rusland de toekomst van onze wereld kan bepalen. Op 14 november 2022 verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts het boek over Rusland in verhouding tot het westen, geschreven door de Vlaamse expert in geopolitiek David Criekemans.

David Criekemans Systeemcrisis recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Systeemcrisis. Het boek is geschreven door David Criekemans. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over de strijd tussen het Westen en Rusland, geschreven door de Vlaamse hoofddocent internationale politiek aan de UAntwerpen, David Criekemans.

David Criekemans Systeemcrisis Recensie

Systeemcrisis

Hoe de strijd tussen het Westen en Rusland de toekomst van onze wereld kan bepalen

  • Schrijver: David Criekemans (België)
  • Soort boek: Rusland boek
  • Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  • Verschijnt: 14 november 2022
  • Omvang; 296 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst boek over Rusland van David Criekemans

Prof. David Criekemans is hoofddocent ‘internationale politiek’ aan de UAntwerpen en een internationaal veelgevraagde expert in de geopolitiek.

In dit baanbrekende boek kijkt hij vooreerst naar de geschiedenis. Waarom handelt Poetin zoals hij handelt? De Russische frustratie, het gevoel van miskenning als relevante wereldmacht, valt terug te brengen tot de 19e eeuw, de Koude Oorlog, het uiteenvallen van de Sovjetunie en de houding van het Westen in enkele geopolitieke kwesties in het verleden. Dat alles leidde tot een wereldwijde systeemcrisis die Criekemans haarfijn ontleedt.

Maar hij kijkt ook vooruit. Naar hoe het nu verder moet met de wereld. Krijgen we een nieuwe (koude) oorlog? Gaan we naar een economische en energiecrisis? Houdt de democratie stand tegen de autocratie? Wat is de uiteindelijke ambitie van Rusland? Wat wordt de rol van de VS, van China, van de NAVO, van de EU? Hoe vindt elk machtsblok zijn plaats in de wereld? Welke fouten mogen we niet meer maken en wat is de beste strategie om uit deze systeemcrisis te geraken?

Bijpassende boeken en informatie