David Foster Wallace – Dit is water

David Foster Wallace Dit is water recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 8 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Koppernik de Nederlandse vertaling van This Is Water van de Amerikaanse auteur David Foster Wallace.

David Foster Wallace Dit is water recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Dit is water. Het boek is geschreven door David Foster Wallace. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de bundeling van de legendarische toespraak die de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace op 21 mei 2005 uitsprak.

David Foster Wallace Dit is water recensie

Dit is water

Enkele gedachten over meevoelend leven die werden uitgesproken bij een bijzondere gelegenheid

  • Auteur: David Foster Wallace (Verenigde Staten)
  • Soort boek: non-fictie
  • Origineel: This Is Water (2009)
  • Nederlandse vertaling: Reintje Ghoos, Jan Pieter van der Sterre
  • Uitgever: Koppenik
  • Verschijnt: 8 juni 2023
  • Omvang: 146 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 15,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van David Foster Wallace

Dit is water werd door David Foster Wallace geschreven als toespraak voor een publiek van zojuist afgestudeerde studenten. Het is in Amerika een traditie voor universiteiten om zichzelf te onderscheiden door de keuze van een prominente spreker. Elie Wiesel, de dalai lama, Barack Obama, J.F. Kennedy en Steve Jobs, maar ook komieken als Conan O’Brien en Jon Stewart: allemaal hebben ze zo’n speech op hun naam staan. De speech die Foster Wallace op 21 mei 2005 hield aan Kenyon College is een van de beroemdste ooit geworden. Via internet verspreidde hij zich snel, aanvankelijk haastig uitgetypt door een enthousiaste student. Pas later zou hij in verschillende kranten worden opgenomen en uiteindelijk ook in boekvorm verschijnen, zij het postuum: de schrijver worstelde zijn hele leven met depressies en pleegde in 2008 zelfmoord.

David Foster Wallace (Ithaca, New York, 21 februari 1962 – Claremont, Californië, 12 september 2008) is de auteur van enkele bijzondere verhalenbundels, vele dwarse essays (waarvan Superleuk, maar voortaan zonder mij, over een cruise, in het Nederlands werd vertaald) en enkele bijzondere romans. Vooral Infinite Jest (1996) heeft een grote reputatie: het is een groots, caleidoscopisch, cultuurpessimistisch maar ook uiterst geestig boek. Dit is water is verreweg het kleinste en waarschijnlijk ook het meest gelezen boek dat Foster Wallace ooit schreef.

David Foster Wallace SnaartheorieDavid Foster Wallace (Verenigde Staten) – Snaartheorie
essays over tennis
Uitgever: Koppernik
Verschijnt: 16 mei 2024

Bijpassende boeken en informatie