Dick Harrison – Heksenjacht

Dick Harrison Heksenjacht. Op 12 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het boek met een geschiedenis over angst, repressie en vrouwenhaat, geschreven door de Zweedse historicus Dick Harrison. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Dick Harrison Heksenjacht recensie

Zodra er boekbesprekingen en recensies van Heksenjacht, het nieuwe geschiedenisboek van de Zweedse historicus en schrijver Dick Harrison verschijnen, kun je er hier over lezen.

Dick Harrison informatie

Dick Harrison is op 10 april 1966 geboren in de Zweedse plaats Huddinge. Hij is een van de meest vooraanstaande historici uit Zweden van dit moment en is professor geschiedenis aan de Universiteit van Lund.

Inmiddels heeft hij al enige tientallen geschiedenisboeken en drie historische roman geschreven. Een aantal ervan zijn in Nederlandse vertaling verschenen. In 2022 verscheen zijn Toetanchamon biografie en een jaar later zijn biografie van Christina van Zweden in Nederlandse vertaling. Zijn nieuwste boek Heksenjacht is een speciaal voor Nederland en België bewerkte editie van zijn boek over de heksenvervolging waarover je hier uitgebreide informatie kunt lezen.

Dick Harrison Heksenjacht

Heksenjacht

Een geschiedenis over angst, repressie en vrouwenhaat

  • Auteur: Dick Harrison (Zweden)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Ondskans tid (2022)
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 12 januari 2024
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over heksenvervolging van Dick Harrison

In ‘Heksenjacht’ beschrijft de Zweedse historicus Dick Harrison de grote heksenprocessen en hekserijvervolgingen in Europa sinds de oudheid. Daarbij heeft hij extra aandacht voor de vervolgingen in West-Europa in de 16e en 17e eeuw.

Het beeld van ‘de heks’ had voor talloze onschuldige vrouwen verschrikkelijke consequenties. Zij werden verbannen, besmeurd, aangeklaagd, mishandeld, veroordeeld en vermoord. Soms omdat ze als vreemd of gevaarlijk werden gezien, vaak alleen omdat ze ‘anders’ waren dan de gevestigde samenleving. Om deze gebeurtenissen te kunnen begrijpen, is begrip van de tijdsgeest nodig. Dick Harrison werpt licht op de culturele en politieke omstandigheden die ten grondslag lagen aan het geloof in en vervolgen van heksen en hekserij en legt uit hoe in al deze gevallen tal van vrouwen de ideale zondebok bleken.

Harrison bewerkte de oorspronkelijke Zweedse editie speciaal voor de Nederlandstalige lezers met tal van voorbeelden uit Nederland en België.

Bijpassende boeken en informatie