Dirk Wolthekker – Verre verwachtingen

Dirk Wolthekker Verre verwachtingen recensie en informatie boek over het bewogen emigratieavontuur van een weesmeisje uit Groningen.  Op 14 september 2021 verschijnt bij uitgeverij balans het nieuwe boek van de Nederlandse historicus en schrijver Dirk Wolthekker.

Dirk Wolthekker Verre verwachtingen recensie en informatie

Als de redactie de het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Verre verwachtingen, Het bewogen emigratieavontuur van een weesmeisje uit Groningen. Het boek is geschreven door Dirk Wolthekker. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek van de Nederlandse historicus Dirk Wolthekker.

Dirk Wolthekker Verre verwachtingen recensie

Verre verwachtingen

  • Schrijver: Dirk Wolthekker (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 14 september 2021
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst nieuw geschiedenisboek van Dirk Wolthekker

Het weergaloze, onwaarschijnlijke, driedubbele emigratieavontuur van een Gronings weesmeisje tegen de achtergrond van de Nederlandse sociaaleconomische en politieke ontwikkelingen rond 1900.

‘Toen ik erachter kwam dat er ook nog een zekere Roelfina was geweest in onze familie, was zij al meer dan zestig jaar dood en begraven op een halfvergaan dorpskerkhof in het zuiden van Chili, waar verder niets aan haar herinnerde dan een hagelwitte zerk met crucifix en haar verkeerd gespelde voor- en achternaam. Niets wisten we van haar.’ Ze staat op geen enkele familiefoto. Weinig wees erop dat de eigenzinnige, ontheemde Roelfina, een arm weeskind uit Groningen, via Amsterdam, Zuid-Afrika en Texas uiteindelijk zou terechtkomen in de Chileense wildernis. Om te ontsnappen aan de armoede volgde ze het voorbeeld van talloze andere Nederlanders in die tijd: ze stapte op de boot. In Pretoria werd ze opgewacht door een onbekende man met een trouwring – een ring die verwoestende oorlog, verzengende hitte en bittere armoe zou doorstaan voordat die uiteindelijk opdook in het land van de Mapuche-indianen.

In het weergaloze Verre verwachtingen ontrafelt Dirk Wolthekker het onwaarschijnlijke, driedubbele emigratieavontuur van Roelfina tegen de achtergrond van de Nederlandse sociaaleconomische en politieke ontwikkelingen rond 1900. Het resultaat is even spannend als verrassend actueel: een bijzonder vrouwenleven en meeslepende migrantengeschiedenis over leven en overleven, en de eeuwige zoektocht naar voorspoed en geluk.

Bijpassende boeken en informatie