Douwe Draaisma – De ivoren cel

Douwe Draaisma De ivoren cel Privé-domein 315 over herinneren en vergeten in Privé-domein. Op 21 september 2021 verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers deze nieuwe bloemlezing van ego-documenten, samengesteld door de Nederlandse psycholoog en schrijver Douwe Draaisma.

Douwe Draaisma De ivoren cel recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Privé-domein 315, De ivoren cel, Herinneren en vergeten in Privé-domein.  Het boek is samengesteld door Douwe Draaisma. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe Privé-domein 315, een bloemlezing van stukken uit ego-documenten, samengesteld door Douwe Draaisma.

Douwe Draaisma De ivoren cel Privé-domein 315

De ivoren cel

Herinneren en vergeten in Privé-domein

  • Schrijver: Douwe Draaisma (Nederland)
  • Soort boek: bloemlezing
  • Uitgever: De Arbeiderspers, Privé-domein 315
  • Verschijnt: 21 september 2021
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van Privé-domein 315 van Douwe Draaisma

De dagboeken, memoires en brieven in de ruim driehonderd delen Privé-domein zijn geweven van herinneringen. Ze vormen een collectief geheugen dat soms bedriegt en verdraait, maar ook kan troosten door verloren dierbaren bij ons te houden of momenten van geluk te laten herleven. Douwe Draaisma maakte een keuze uit herinneringen aan eerste ontmoetingen en laatste gesprekken, hartstochtelijke romances en uitgedoofde liefdes, onverdiende triomfen en onverwachte decepties, slaande ruzies en stiekeme verzoeningen. Ze verhalen over levens uit drie eeuwen, van de vroegste jeugdherinneringen tot de reminiscenties van de ouderdom.

De ivoren cel borduurt voort op de bloemlezing Ik herinner mij, in 1988 samengesteld door Emile Brugman en de legendarische Martin Ros (1937-2020).

Bijpassende boeken en informatie