Eva Wagendorfer – De radiozussen

Eva Wagendorfer De radiozussen recensie en informatie over de inhoud van het eerste deel van de Duitse romanreeks. Op 5 juli 2022 verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de Nederlandse vertaling van de roman Die Radioschwestern: Klänge einer neuen Zeit, van de Duitse schrijfster Eva Wagendorfer.

Eva Wagendorfer De radiozussen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De wondervrouwen, Het geluid van een nieuwe tijd. Het boek is geschreven door Eva Wagendorfer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman in de reeks van de Duitse schrijfster Eva Wagendorfer.

Recensie van Monique van der Hoeven

De Radiozussen is de Nederlandse vertaling van een Duitse roman, geschreven door de Duitse auteur Eva Wagendorfer. Wagendorfer schreef meer dan 15 romans en De Radiozussen is een internationale doorbraak.

Het verhaal van De Radiozussen begint in Frankfurt in 1927. Drie vriendinnen, zangeres Inge, celliste Margot en stemactrice Gesa willen elk op hun eigen manier carrière maken bij de net in opkomst zijnde radio. Het valt niet mee in de door mannen gedomineerde radio-wereld. Bovendien hebben alle drie de dames een verleden wat ze in Frankfurt achterhaald.

En toch is De Radiozussen een heerlijk en sprankelend boek om te lezen. Een boek over een tijd van groei en hoop, een tijd van vernieuwing en vrouwenemancipatie. Een tijd, waarin dromen ook waarheid konden worden. Dat dat zo is, laten de dames alle drie zien.

Over een tijd van groei en hoop, een tijd van vernieuwing en vrouwenemancipatie

Ik heb genoten van de avonturen van Cesa, Inge en Margot en hun aanbidders. Van hun vriendschap, letterlijk sisterhood, van hun lef en hun mooie dromen. Heerlijk ook om te lezen over het leven in deze periode in Frankfurt.

Een aanrader voor de liefhebber van historische romans en vrouwen in de hoofdrol! Een vlotlezend en blijmakend boek. Ik kijk uit naar deel twee. Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Eva Wagendorfer De radiozussen Recensie

De radiozussen

Het geluid van een nieuwe tijd

 • Schrijfster: Eva Wagendorfer (Duitsland)
 • Soort boek: Duitse roman
 • Origineel: Die Radioschwestern: Klänge einer neuen Zeit (2022)
 • Nederlandse vertaling: Liet Kombrink
 • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 • Verschijnt: 5 juli 2022
 • Omvang: 384 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 22,99 / € 12,99
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van De radiozussen deel 1

De radiozussen van Eva Wagendorfer is het eerste deel in een nieuwe serie over drie sterke vrouwen op hun weg naar een nieuwe toekomst tijdens de opkomst van de radio. Frankfurt, 1927. Gesa Westhof, Inge Jacobs en Margot Mikola zijn net begonnen bij Radio Frankfurt en hopen dat dit het begin zal zijn van een schitterende carrière. Gesa wil graag stemactrice worden, de ambitieuze Inge droomt van een leven als zangeres en celliste Margot wil niets liever dan erkenning in het door mannen gedomineerde radio-orkest. Hoewel er creativiteit en optimisme in de lucht hangt, moeten de drie vriendinnen noodgedwongen strijden tegen maatschappelijke conventies. Kunnen zij hun dromen waarmaken?

Bijpassende boeken en informatie

Stephanie Schuster Alles wat je hart begeert Recensie Wondervrouwen 1Stephanie Schuster (Duitsland) – Alles wat je hart begeert
Wondervrouwen deel 1
Duitse roman
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Een heerlijk wegleesboek over boeiende vrouwen. Een boek over een tijd die vooruitgang belooft in alle opzichten…lees verder >