Han van Wieringen – Homeland Noord-Holland

Han van Wieringen Homeland Noord-Holland. Op 1 december 2023 verschijnt bij uitgeverij De Harmonie de dichtbundel van de Nederlandse auteur Han van Wieringen (voorheen Hannah van Wieringen). Hier lees je informatie over de uitgave en de inhoud van de dichtbundel. Bovendien is er aandacht voor de de boekbesprekingen en recensie van homeland noordholland van Han van Wieringen.

Han van Wieringen Homeland Noord-Holland

Han van Wieringen is in 1982 geboren in Haarlem. volgde de opleiding Writing for Performance aan de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schrijft zowel voor toneel als romans, non-fictie als gedichten.

In 2012 debuteerde hij met de roman in verhalen, De kermis van Gravezuid waarvoor hij de Academia Literatuurprijs ontving voor debuterende prozaschrijvers ontving. Bovendien stond het boek op de shortlist van De Bronzen Uil. Hij publiceerde toen nog onder de naam Hannah van Wieringen trouwens. Zijn eerste dichtbundel Hier kijken we naar verscheen in 2014. Over de nieuwe dichtbundel die verschijnt onder naam Han van Wieringen kun je op deze pagina veel informatie lezen.

Han van Wieringen Homeland Noord-Holland

homeland noordholland

  • Auteur: Han van Wieringen (Nederland)
  • Soort boek: gedichten, poëzie
  • Uitgever: De Harmonie
  • Verschijnt: 1 december 3023
  • Omvang: 40 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 17,90
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe dichtbundel van Han van Wieringen

Na bijna tien jaar, vele essays, kritieken, een korte roman en een hele trits toneelstukken, keert Han van Wieringen voor even terug naar de poëzie. De bundel hier kijken we naar werd destijds enthousiast ontvangen en genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Liegend Konijn debuutprijs. In homeland noord holland neemt Van Wieringen ons mee in een wordingsverhaal, van oorsprong naar verre toekomst, langs polders, planten, dieren, hdmi-kabels en robots.

Maar uiteindelijk gaat het om verbinding en liefde. Van Wieringens taal is intens en beeldend. homeland noord-holland oogt klein, maar schijn bedriegt.

Bijpassende boeken