Hannelore Bedert – Bruna

Hannelore Bedert Bruna recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Vlaamse roman. Op 1 oktober 2020 verschijnt bij Uitgeverij Manteau de nieuwe roman van de Vlaamse schrijfster Hannelore Bedert.

Hannelore Bedert Bruna en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het de novelle Bruna. Het boek is geschreven door Hannelore Bedert. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Vlaamse schrijfster Hannelore Bedert.

Laure, van haar vak een psychotherapeute is depressief, in diepe rouw, ziet het allemaal niet meer zitten, is overspannen thuis en zoekt haar troost in de drank. Laure, die de hele wereld altijd aankon.

En maar doorwerken, verdwijnen in haar werk, dat was altijd haar kracht. Maar het gaat niet meer

Een jong gezin, een flitsende carrière, een flitsende man. Kortom, alles erop en eraan. En maar doorwerken, verdwijnen in haar werk, dat was altijd haar kracht. Maar het gaat niet meer.  Wanneer vrienden komen eten kan zij het niet meer opbrengen de gesprekken te volgen, geanimeerd mee te praten. Ja, wijn drinken dat gaat goed, misschien wel te goed. En ook haar man hoeft haar niet meer aan te raken. Weg naar haar mistige, alcoholische landschap. Daar is het goed toeven.

Maar ja, de kinderen en er moet gegeten worden, de tent moet blijven draaien. Dus, op naar de winkel, maar eerst nog even wat drank. Dan ben je zeker dat je het overleeft, zo’n tocht. Maar daar loopt een jonge vrouw rond, Bruna, ja, zij herkent de alcoholisten op een grote afstand. En zij spreekt Laure aan.  “Ik ken jouw soort,” is de tekst van Bruna. En stelt voor samen koffie te gaan drinken.  En Laure vertelt, en Bruna vraagt, en Laure aarzelt, en vertelt. Heeft geen idee hoe haar drankgebruik een wissel trekt op haar relatie, op haar gezin. Maar Bruna, zij weet daar alles van. Uit ervaring.

Hannelore Bedert Bruna Recensie

Dus ja, hoe ver wil Laure gaan? Moet zij gaan? En kan het nog erger worden? Ja, dat kan. Dan, diezelfde avond, na een avond dansen en zuipen samen gaat Laure mee naar huis , met Bruna. Kan niet naar haar eigen huis. Daar confronteert Bruna, de vrijgevochten tiener waar Laure mee optrekt, zij had Laures dochter kunnen zijn, met leven met een alcoholische moeder. Wat dat doet met een kind. Helpt het? En, die Bruna, is die eigenlijk niet meer dan haar geweten dat een even grote aanslag doet op Laure als de roep om drank?

Weg naar haar mistige, van alcohol doordrenkte, landschap, daar is het goed toeven

Hannelore Bedert schreef deze ontroerende novelle in opdracht van de Vlaamse stichting Te Gek!? Een club die zich bezighoudt met hulp aan mensen die leven met een verslaving. Praktisch, dichtbij, op maat, waardevrij, nooit veroordelend.  Zij wil het taboe rond de aanpak van problemen met geestelijke gezondheid slopen en inzetten op een humane benadering. Bruna is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Mieke Koster

Bruna

  • Schrijfster: Hannelore Bedert (België)
  • Soort boek: psychologische roman, Vlaamse novelle
  • Uitgever: Manteau
  • Verschijnt: 1 oktober 2020
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek kopen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de roman van Hannelore Bedert

Laure, professor in de psychologie, verliest zich na een traumatische gebeurtenis en het daaropvolgende verwerkingsproces in oeverloos drinken.

Niemand lijkt het te zien of op te merken en Laure wentelt zich alsmaar meer in de roes van haar nieuwe leven, niet opmerkend hoe haar drankgebruik weegt op haar gezin.

Dan ontmoet ze Bruna, een vrijgevochten, excentrieke tiener die haar bruut uit haar stomdronken droomwereld rukt.

Hannelore Bedert Informatie

Hannelore Bedert (1984) debuteerde in 2018 met de roman Lam. Als singer-songwriter had ze toen al vier gelauwerde albums op haar naam staan. Lam won de Bronzen Uil Publieksprijs 2019. Hannelore heeft een wekelijkse column in Libelle (BE), schreef een theaterstuk (première najaar 2021) en werkt aan een nieuwe roman.

Bijpassende boeken en informatie