Heinrich Heine – Memoires en bekentenissen

Heinrich Heine Memoires en bekentenissen Privé-domein 304 recensie en informatie van het boek. Op 27 augustus 2019 verscheen bij Uitgeverij De Arbeiderspers Heinrich Heine  Privé-domein 304, het boek met autobiografische verhalen van Heinrich Heine.

Heinrich Heine Memoires en bekentenissen Privé-domein 304 Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering van Privé-domein 304, het boek lezen met Memoires en bekentenissen van Heinrich Heine. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit autobiografische boek van de beroemde Duitse schrijver Heinrich Heine.

Heinrich Heine Memoires en bekentenissen Privé-domein 304

Memoires en bekentenissen

Privé-domein 304

  • Schrijver: Heinrich Heine (Duitsland)
  • Soort boek: memoires
  • Origineel: Memoiren (1884)
  • Nederlandse vertaling: Jan Sietsma
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschenen: 27 augustus 2019
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek

Verlamd aan bed gekluisterd schreef Heinrich Heine enkele jaren voor zijn dood twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen. Hierin vertelt hij over zijn bewogen jeugd in Düsseldorf en biedt hij inzicht in zijn politieke, morele en religieuze denkbeelden. Het zijn nu eens stekelige en polemische getuigenissen, dan weer tere en openhartige herinneringen van een eeuwige buitenstaander uit wie, volgens de Bekentenissen, ‘niets dan een dichter was geworden’. Deze twee geschriften worden voorafgegaan door het nawoord dat Heine schreef bij zijn laatste grote dichtbundel, Romanzero (1851), een even schrijnend als ironisch adieu aan zijn lezers: ‘Wij zullen elkaar terugzien in een betere wereld, waar ik ook verwacht betere boeken voor u te schrijven.’

Sprankelend, wijdlopig, nooit langdradig, lichtvoetig, zelden lichtzinnig en altijd geestig – dit bijeengebrachte proza uit het ‘matrassengraf’ is even springlevend als dat uit zijn ambulante dagen. De teksten werden vertaald, ingeleid en van commentaar voorzien door Jan Sietsma.

Bijpassende Boeken en Informatie