Ingmar Heytze – De honderd van Heytze

Ingmar Heytze De honderd van Heytze recensie en informatie over de inhoud van deze bloemlezing. Op 2 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Podium de door Ingmar Heytze zelf samengestelde bloemlezing met zijn beste gedichten.

Ingmar Heytze De honderd van Heytze recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de gedichtenbundel De honderd van Heytze. Het boek is geschreven door Ingmar Heytze. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de bloemlezing met gedichten van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze.

Ingmar Heytze De honderd van Heytze Recensie

De honderd van Heytze

Zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht

  • Schrijver: Ingmar Heytze (Nederland)
  • Soort boek: gedichten, bloemlezing
  • Uitgever: Podium
  • Verschijnt: 2 februari 2021
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de bloemlezing van gedichten van Ingmar Heytze

Dichter Ingmar Heytze wordt door bezoekers van zijn optredens nog wel eens verward met een cabaretier of comedian. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet alleen zijn gedichten en vertalingen geweldig voordraagt, maar er ook van alles bij vertelt ter inleiding, uitleiding of gewoon als aangenaam geouwehoer tussendoor. Heytze houdt zich daarbij ver van interpretatie van zijn eigen werk. Dat moet de lezer of luisteraar zelf maar doen: ‘Een gedicht is net een mop, als je hem moet uitleggen was het geen goede mop, en als hij wel goed was, is hij dat na uitleg zeker niet meer.’ Dat neemt niet weg dat hij in de inleidingen, die inderdaad wel iets weg hebben van miniconferences, veel van zijn poëzieopvattingen en werkwijze prijsgeeft.

De goede verstaander kan er zonder veel moeite Heytzes poëtica uit destilleren. Dit zijn de honderd gedichten die iedereen van Heytze in de kast zou moeten hebben, voorzien van tekst en uitleg in de vorm van de anekdotes, verhalen, betogen en improvisaties waarmee hij furore maakte tijdens duizenden voordrachten in Nederland en België. Duik in het poëtisch universum van een van de vitaalste dichters van Nederland.

Bijpassende boeken en informatie