Jan Hoedeman – De achilleshiel van de koning

Jan Hoedeman De achilleshiel van de koning recensie en informatie over de inhoud van het boek over koning Willem Alexander. Op 15 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van Jan Hoedeman over koning Willem Alexander.

Jan Hoedeman De achilleshiel van de koning recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De achilleshiel van de koning, Monarchie onder druk. Het boek is geschreven door Jan Hoedeman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse journalist Jan Hoedeman.

Jan Hoedeman De achilleshiel van de koning Boek over koning Willem Alexander

De achilleshiel van de koning

Monarchie onder druk

  • Schrijver: Jan Hoedeman (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 15 maart 2023
  • Omvang: 184 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 19,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst nieuw boek over koning Willem Alexander van Jan Hoedeman

Wat is de achilleshiel van koning Willem-Alexander? Waar zijn moeder Beatrix als koningin nog een rol had in het formatieproces, de politiek beïnvloedde en vierentwintig uur per dag in functie was, rekt Willem-Alexander zijn privédomein maximaal op, soms ten koste van het Koninklijk Huis. Dit leidt steeds vaker tot strubbelingen. Politiek journalist Jan Hoedeman volgt al een kwarteeuw de schurende relatie tussen monarchie en politiek. Het stelt hem in staat patronen te zien en vergelijkingen te maken. Van binnenuit ontsluit hij de wonderlijke wereld van de royals in de polder, die worstelen met hun persoonlijke vrijheid, openbaarheid en de ministeriële verantwoordelijkheid.

De achilleshiel van de koning is een boek voor iedereen die wil weten waarom de populariteit van de monarchie al sinds een paar jaar afneemt en wat daarvan de risico’s zijn.

Bijpassende boeken en informatie