Janny van der Heijden – Smaakpalet van de Lage Landen

Janny van der Heijden Smaakpalet van de Lage Landen recensie en informatie boek over de geschiedenis van eetcultuur in beeld. Op 14 maart 2023 verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar het nieuwe boek van Janny van der Heijden.

Janny van der Heijden Smaakpalet van de Lage Landen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het culinaire kunstboek Smaakpalet van de Lage Landen, De geschiedenis van eetcultuur in beeld. Het vogelboek is geschreven door Janny van der Heijden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van over de verbeelding van eetcultuur in de Lage Landen van Janny van der Heijden.

Janny van der Heijden Smaakpalet van de Lage Landen recensie

Smaakpalet van de Lage Landen

De geschiedenis van eetcultuur in beeld

  • Schrijfster: Janny van der Heijden (Nederland)
  • Soort boek: culinair boek, kunstboek
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 14 maart 2023
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 49,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de eetcultuur in de Lage Landen

Regelmatig wordt gezegd dat wij in Nederland geen eetcultuur kennen. Niets is minder waar, stelt Janny van der Heijden in Smaakpalet van de Lage Landen. In de zeventiende eeuw bestond deze wel degelijk, pronkte men met producten van eigen bodem of die men van ver haalde en hingen er trots afbeeldingen van gestapelde kazen of oesters aan de muur. Wat valt er allemaal te ontdekken over de groente, vis of het brood dat op de vele stillevens en marktscènes werd afgebeeld. Hoe heeft onze smaak zich gevormd?

Werd er echt bier bij het ontbijt en zelfs door kinderen gedronken, wat haalde men waar vandaan en hoe zat het met de verschillende manieren van Sinterklaas vieren, maar ook: wat was het grote verschil tussen arm en rijk aan tafel? Aan de hand van talloze schilderijen en prenten legt Janny de verborgen geheimen van onze eetcultuur bloot, anekdotisch en leesbaar, en maakt ze een sprong naar het nu met fotografie en megarealistische schilderijen. Wat is er verdwenen of denken wij opnieuw uitgevonden te hebben?

Na het lezen van dit boek zal niemand meer langs een stilleven of keukenscène lopen zonder er een extra blik op te werpen.

Bijpassende boeken en informatie