Chin. Ind. Rest. kookboek

Chin. Ind. Rest. kookboek recensie en informatie over de inhoud van het boek met gerechten uit de Chinees-Indische restaurants geschreven door Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li en Yan Ting Yuen.

Chin. Ind. Rest. kookboek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Cin. Ind. Rest kookboek, De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik. Het boek is geschreven door Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li, Yan Ting Yuen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het kookboek over de Chinees-Indische keuken en restaurants.

Chin. Ind. Rest. kookboek recensie

Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

  • Auteurs: Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li, Yan Ting Yuen (Nederland)
  • Soort boek: kookboek, culinair boek
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 21 maart 2023
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 38,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het kookboek over de Chinees-Indische restaurants en keuken

Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselij ke chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.

In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe kai. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?

Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land gedeeld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.

Bijpassende boeken en informatie