John Flanagan De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos

John Flanagan De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos recensie waardering en informatie over het boek. In september 2018 is deel 13 verschenen van de Grijze Jager van John Flanagan De Clan van de Rode Vos bij Uitgeverij Gottmer.

John Flanagan De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos Recensie

John Flanagan De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos Recensie

Bijna zeven jaar na De ruines van Gorlan, verschijnt De Grijze jager deel 13: De Clan van de Rode Vos. Flanagan heeft een wereld gecreëerd van spanning, intriges, veldslagen, vriendschap en moed. Door de Grijze Jager serie te laten samenkomen met de personages uit zijn andere successerie De Broederband, worden de verhalen nog boeiender en levendiger.

Dreiging van de Rode Vossen

Araluen lijkt te worden bedreigd door een bende die zich de Rode Vossen noemen. De dreiging lijkt niet al te groot, daarom trekken Grijze Jager Gilan en ridder Arnaut er op uit om polshoogte te nemen. Ook Halt en Will gaan op verkenning. Will’s leerling Maddie wil niets liever dan met haar mentor mee op pad. Maar haar moeder, prinses Cassandra wil haar dochter eens per jaar een paar maanden thuis. Dat was de voorwaarde waarop Maddie als leerling-jager haar opleiding mocht starten. Iets waar de jonge prinses stevig van baalt. Ze houdt van haar moeder, maar het stijve kasteelleven is niet iets waar ze erg vrolijk van wordt. Er blijkt echter mee te beleven dan Maddie op voorhand kon vermoeden.

Flanagan bewijst zich weer als meesterverteller

Wat moet je nog schrijven over de boeken van John Flanagan? Keer op keer levert hij fantastische verhalen af. De Grijze Jagers zijn dapper, vindingrijk en geweldige vechters. Daarnaast hebben ze ook nog eens een geweldig gevoel voor humor. Je zou er bijna zelf een Grijze Jager door willen worden. Flanagan begint dit boek vrij kalm, waardoor de spitsvondige dialogen en grappige situaties volop tot hun recht komen. Met Maddie heeft hij weer een geweldig personage in het leven geroepen, waardoor het boek direct kleur krijgt, zelfs als er in het begin nog niet zoveel aan de hand lijkt. Daarnaast is Flanagan een meester in het uitwerken van gevechten en veldslagen. Ook wat dat betreft komt de lezer van De Grijze Jager deel 13 niets tekort. Was het maar vast zomer 2019… dan wisten we eindelijk hoe dit meer dan spannende verhaal afloopt.

Een boek om helemaal in op te gaan en die je eigen wereld volledig laat verdwijnen. Je pakt het op, en zodra je de eerste zin gelezen hebt, wil je niet meer ophouden tot het uit is. Goed om van tevoren te weten dat dit boek een tweeluik is, en dat je tot de zomer van volgend jaar (waarschijnlijk) moet wachten op de ontknoping. Dat is dan ook het enige minpuntje van het verhaal ;-). John Flanagan De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

John Flanagan – De Grijze Jager 13 De Clan van de Rode Vos

 • Titel: De Clan van de Rode Vos
 • Serie: De Grijze jager 13
 • Schrijver: John Flanagan (Australië)
 • Soort boek: avonturenroman, fantasyboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Uitgever: Gottmer
 • Verschenen: 25 september 2018
 • Omvang: 385 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Tags: Grijze Jager
 • Waardering★★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie