Joseph Pearce – Tussen Oder en Zenne

Joseph Pearce Tussen Oder en Zenne recensie en informatie over de inhoud van de familiegeschiedenis. Op 5 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van de Vlaamse schrijver Joseph Pearce.

Joseph Pearce Tussen Oder en Zenne recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Tussen Oder en Zenne, Twee rivieren, twee grootvaders, twee wereldoorlogen. Het boek is geschreven door Joseph Pearce. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Belgische schrijver Joseph Pearce.

Joseph Pearce Tussen Oder en Zenne Recensie

Tussen Oder en Zenne

Twee rivieren, twee grootvaders, twee wereldoorlogen

  • Schrijver: Joseph Pearce (België)
  • Soort boek: familiegeschiedenis
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 5 mei 2022
  • Omvang: 296 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst het nieuwe boek van Joseph Pearce

Een aangrijpende familiegeschiedenis over de turbulente eerste helft van de twintigste eeuw. Een verhaal over nationalisme, oorlog en je hoofd boven water houden in een veranderende wereld.

De grootvaders van Joseph Pearce groeiden op aan twee zijden van Europa. De een in het slaperige Vilvoorde onder de rook van Brussel. De ander in het bruisende Breslau, destijds een van de grootste steden van het Duitse keizerrijk. Een Vlaams-katholiek milieu tegenover een traditioneel Joods gezin. Rond 1900 ligt de toekomst voor hun open. Maar de twintigste eeuw gooit roet in het eten. Pearce ziet hun levens veranderen: de eerste auto’s verschijnen in het Belgische straatbeeld, de Breslause synagoge moderniseert. Al snel dringt de politiek zich aan zijn grootvaders op: militarisme, antisemitisme, Vlaams nationalisme, en uiteindelijk het fascisme sluipen in hun leven; de twee wereldoorlogen maken het onontkoombaar.

Beide grootvaders proberen hun gezin te beschermen, of ze daarvoor nu moeten vechten, honger moeten lijden, of, in het uiterste geval, moeten vluchten. Tussen Oder en Zenne is een aangrijpende familiegeschiedenis die laat zien hoe de grote politieke omwentelingen van de eerste helft van de twintigste eeuw het leven van doodgewone families op zijn kop kon zetten. Maar paradoxaal genoeg zijn het juist die politieke gebeurtenissen die de twee grootvaders uiteindelijk bij elkaar brengen.

Joseph Pearce (1951) is schrijver en was lange tijd recensent voor De Morgen. In 1999 debuteerde hij met Land van belofte. Daarna publiceerde hij meer dan tien romans, waarin vaak zijn eigen familiegeschiedenis een grote rol speelt.

Bijpassende boeken en informatie