Jürgen Osterhammel – De metamorfose van de wereld

Jürgen Osterhammel De metamorfose van de wereld recensie en informatie van dit geschiedenisboek over de 19e eeuw. In november 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de omvangrijke geschiedenis van de negentiende eeuw van Jürgen Osterhammel.

Jürgen Osterhammel De metamorfose van de wereld Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De metamorfose van de wereld, een mondiale geschiedenis van de negentiende eeuw. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de omvangrijke mondiale geschiedenis van de negentiende eeuw, geschreven door Jürgen Osterhammel.

Jürgen Osterhammel De metamorfose van de wereld Recensie

De metamorfose van de wereld

Een mondiale geschiedenis van de negentiende eeuw

  • Schrijver: Jürgen Osterhammel (Duitsland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Die Verwandlung der Welt (2009)
  • Nederlandse vertaling: W. Hansen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: november 2019
  • Omvang: 1168 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek over de negentiende eeuw

De metamorfose van de wereld is een monumentale geschiedenis van de negentiende eeuw. Jürgen Osterhammel vertelt een waar lijk mon-diale geschiedenis (geen eurocentrische) met een adembenemende reikwijdte en een enorme eruditie. Hij neemt de lezer mee van Londen naar New Delhi, van de Latijns-Amerikaanse revoluties naar de Taiping- opstand, van de opera van Parijs naar die van Manaus in Brazilië, van Europese emigranten naar de bedreigde nomadische stammen overal op onze planeet. Hij vertelt over een wereld die steeds meer vervlochten raakt door de telegraaf, het stoomschip en de spoorweg. Hij onderzoekt de veranderende relatie tussen mens en natuur, gaat uitvoerig in op de rol van de slavernij en de afschaffing er-van bij de opkomst van nieuwe naties, en vecht de wijdverbreide overtuiging aan dat in de negentiende eeuw de natiestaat triomfeerde.

De metamorfose van de wereld werpt een nieuw en opwindend licht op de eeuw die korte metten maakte met eeuwen stilstand en, ten goede én ten kwade, de fundamenten legde voor onze hedendaagse wereld – de eeuw die de loop van de geschiedenis een geheel nieuwe wending gaf.

Bijpassende Boeken en Informatie