Kreek Daey Ouwens – Mijnwerk

Kreek Daey Ouwens Mijnwerk recensie en informatie over de inhoud van de kroniek van een familie in scherven. Op 12 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Wereldbibliotheek de familiekroniek in gedichten van de uit Limburg afkomstige schrijfster. 

Kreek Daey Ouwens Mijnwerk recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de familiekroniek Mijnwerk. Het boek is geschreven door Kreek Daey Ouwens. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de Limburgse familiegeschiedenis geschreven door Kreek Daey Ouwens.

Kreek Daey Ouwens Mijnwerk recensie

Mijnwerk

Kroniek van een familie in scherven

  • Auteur: Kreek Daey Ouwens (Nederland)
  • Soort boek: familiegeschiedenis, gedichten
  • Uitgever: Wereldbibliotheek
  • Verschijnt: 12 juni 2023
  • Omvang: 600 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 39,99 / € 15,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de familiekroniek van Kreek Daey Ouwens

Een subtiele familiekroniek over een Limburgse familie.

Toen Kreek Daey Ouwens de redactie van Wereldbibliotheek een jaar geleden het manuscript van een nieuwe dichtbundel bezorgde, waren wij net bezig met het ordenen van onze archieven. We sloegen bij toeval Blauwe hemel open, haar eerste bij ons verschenen bundel. Wat we toen lazen, sloeg ons met stomheid. Er was een direct verband met haar nieuwste werk. Gehaast lazen we de andere bundels, en het was zonneklaar: ze hoorden bij elkaar, ze vormden één geheel, en nog bijzonderder, zo achter elkaar gezet en gelezen werden ze haast een roman over haar bijzondere, getekende Limburgse familie. Daaruit stijgt de vraag op: wat doet het opschrijven van de gebeurtenissen met je herinneringen? Heeft het de kracht mensen te veranderen?

De thema’s in haar werk zijn onmiskenbaar: familie, kindertijd en de herinnering. Wat vooral opvalt is de soms haast verlegen maar altijd verfijnde subtiliteit. Haar werk is ‘een juweel van stilte’ genoemd en dat is misschien wel de beste omschrijving.

Sinds zij op 44-jarige leeftijd in Hollands Maandblad debuteerde met een verhaal roept Kreek Daey Ouwens (Lindenheuvel, 1942) in haar werk op fragmentarische wijze beelden en gebeurtenissen op uit haar jeugd en haar latere leven. In 1991 verscheen haar eerste dichtbundel Stokkevingers en daarna publiceerde Wereldbibliotheek de dichtbundels Blauwe hemel (in 2014), het geprezen Ik wil in mijn huis een raam ik wil het raam dichtdoen (2016), Oefening in het alleenlopen (2017) en Guillaume (2020).

Bijpassende boeken en informatie