Kristof Smeyers – Raaf

Kristof Smeyers Raaf recensie en informatie boek over een cultuurgeschiedenis in vogelvlucht. Op 21 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Ertsberg het boek over de raaf. Het is geschreven door de Belgische historicus Kristof Smeyers.

Kristof Smeyers Raaf recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Raaf, cultuurgeschiedenis in vogelvlucht. Het boek is geschreven door Kristof Smeyers. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek dat is geschreven door de Belgische historicus Kristof Smeyers.

Kristof Smeyers Raaf Recensie

Raaf

Cultuurgeschiedenis in vogelvlucht

  • Schrijver: Kristof Smeyers (België)
  • Soort boek: non-fictie, vogelboek
  • Uitgever: Ertsberg
  • Verschijnt: 21 maart 2022
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de raaf van Kristof Smeyers

Onder de vleugels van een raaf ontluikt de hele wereldgeschiedenis. We trekken van hindoegodinnen naar alchemisten, van Odins kompanen in het Walhalla naar Hitchcocks filmset. Te pas en te onpas duiken rafen op in ons verleden.

Wat hebben de mens en de raaf overgehouden aan hun gedeelde geschiedenis?

Een kater, zo lijkt het. Geen vogel heeft zo’n onheilspellende reputatie als de ‘grimmige, akelige vogel uit het donk’re schimmenheer’, zoals Poe in The Raven schreef. Geen vogel is de voorbije eeuwen zo zwartgemaakt, zo verjaagd en bejaagd als de raaf. Maar vandaag kijken we naar raven met nieuwe ogen.

En de raaf? Die kijkt terug: aarzelend nestelt hij zich na lange afwezigheid weer in de Lage Landen. Snijden we zo een nieuw hoofdstuk aan in onze gedeelde geschiedenis?

Kristof Smeyers (1988) schrijft over fauna, flora en folklore. Hij is historicus (UAntwerpen) en schreef een doctoraat over het bovennatuurlijke in de moderne Britse Eilanden. Samen met Erik Buyst schreef hij een economische geschiedenis van België: Het gestolde land (2016).

Louis Beyens De raaf Recensie VogelboekLouis Beyens (België) – De raaf
vogelboek
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Louis Beyens is erin geslaagd om zijn persoonlijke ontmoetingen en ervaringen die hij heeft gehad met de raaf op een voortreffelijke wijze te koppelen aan informatieve en wetenschappelijke gegevens…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie