Lex Boon – De man die van zijn been een lamp maakte

Lex Boon De man die van zijn been een lamp maakte en andere ongelofelijke verhalen recensie en informatie over de inhoud. Op 11 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff een selectie van reportages en verhalen van de Nederlandse schrijver Lex Boon.

Lex Boon De man die van zijn been een lamp maakte recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De man die van zijn been een lamp maakte en andere ongelofelijke verhalen. Het boek is geschreven door Lex Boon. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met een selectie van de reportages en verhalen van de Nederlandse schrijver Lex Boon.

Lex Boon De man die van zijn been een lamp maakte Recensie

De man die van zijn been een lamp maakte

en andere ongelooflijke ware verhalen

  • Schrijver: Lex Boon (Nederland)
  • Soort boek: verhalen, reportages
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 11 juni 2021
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Recensie en waardering van het boek van Lex Boon

Soms leest het boek als een filmscript, soms als een detective verhaal, maar steeds zit er achter het waargebeurde verhaal een twist, een rake observatie of een humorvolle knipoog. Lex Boon is een verhalenverteller, met een fijne vlotte pen. Het boek leest lekker weg, heerlijk voor op vakantie. Je legt het even weg en dan begin je vol nieuwsgierigheid aan het volgende verhaal. Je krijgt leuke informatie, je leert en pikt wat op. Bij sommige verhalen hoopte ik dat het maar niet ophield, bij andere echter dacht ik: nu mag het wel afgerond zijn. Wat mij betreft hadden de verhalen over twee bundels verspreid mogen  worden. Op een gegeven moment vond ik het wel even voldoende. Ben wel nieuwsgierig geworden naar zijn andere twee boeken: Ananas en Mr. Yamamoto, immers een boek één onderwerp of personage van zijn hand, lijkt me ook fijn lezen.
(Fons van Riet, Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗∗)

Flaptekst van het nieuwe boek van lex Boon

Journalist Lex Boon heeft een neus voor mooie en boeiende verhalen. In al die verhalen, die vaak beginnen met een eenvoudige vraag, stuit hij op verrassende wetenswaardigheden, laat hij boeiende mensen aan het woord en ontsluiert hij iets van de tijd waarin we leven. Waar komt het water in de Amstel in Amsterdam eigenlijk vandaan? Het lijkt een simpele vraag die je kunt beantwoorden door op de kaart te kijken. Maar zo eenvoudig is het niet. Boon eindigt zijn fantastische zoektocht op een bergtop in Zwitserland. Een andere reportage speelt zich af in 236 stegen van Amsterdam, waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. En is de geur van de hoofdstad eigenlijk in een parfum te vangen?

Hilarisch is het verhaal over een man en zijn been. Het been moet worden geamputeerd en de man wil het houden om er een lamp van te maken. Boon volgt het proces van been tot lamp. En hoe weet een groep jonge Roemeense criminelen zeven waardevolle schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal te stelen? Wat dacht de man op Faeröer, toen hij per ongeluk een potvis liet ontploffen? Wat doet die Indiase monnik eigenlijk midden in een Amstelveense woonwijk? En waarom krijgt Boon brieven van de koningin?

Bijpassende boeken en informatie

Lex Boon Ananas Boek RecensieLex Boon (Nederland) – Ananas
reisverhalen, culinair reisboek
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Van begin tot einde is Ananas een heerlijk soms hilarisch boek…lees verder >