Marc Roger – De lessen van meneer Picquier

Marc Roger De lessen van meneer Picquier recensie en informatie over deze Franse roman. Op 14 januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij A.W. Bruna de Nederlandse vertaling van Grégoire et le vieux libraire de roman van de Franse schrijver Marc Roger.

Marc Roger De lessen van meneer Picquier Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van de roman De lessen van meneer Picquier, geschreven door Marc Roger. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van deze nieuwe roman van de Franse schrijver Marc Roger.

Marc Roger De lessen van meneer Picquier Recensie001Boek-Bestellen

De lessen van meneer Picquier

  • Schrijver: Marc Roger (Frankrijk)
  • Soort boek: Franse roman
  • Origineel: Grégoire et le vieux libraire (2019)
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Uitgeverij A.W. Bruna
  • Verschijnt: 14 januari 2020
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de roman van Marc Roger

Meneer Picquier heeft zijn boekwinkel moeten sluiten, maar het is hem gelukt om zijn dierbaarste bezit, drieduizend boeken, te bewaren. Die vullen zijn kamer in verzorgingstehuis Bleuets nu tot aan het plafond.

Door zijn ziekte kan Picquier niet meer doen wat hij het allerliefste doet: lezen. Hij vraagt de jonge Grégoire, die sinds kort de maaltijden in het tehuis rondbrengt, om hem elke dag een uur voor te lezen. Daar ziet Grégoire (nooit een echte lezer) aanvankelijk tegen op, maar met de tijd ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee. Het voorleesuur wordt steeds populairder en verhuist naar de algemene ruimte, zodat zo veel mogelijk bewoners kunnen meeluisteren.

De oude boekverkoper Picquier geeft ondertussen zijn jonge voorlezer een aantal waardevolle (levens)lessen mee…

Een ontwapenende roman voor fans van Intouchables en Jonas Jonasson – en voor iedereen die van lezen houdt.

Bijpassende Boeken en Informatie